S-a aflat ce conținea mâncare care i-a băgat în spital pe copiii din Mehedinți

S-a aflat ce conținea mâncare care i-a băgat în spital pe copiii din Mehedinți Toxiinfecție alimentară. Sursa foto: Dreamstime.com

Mâncarea din mai multe școli din Mehedinți, care s-a dar prin programul „o masă caldă”, era contaminată cu o batcerie foarte periculoasă, potrivit rezultatelor analizelor Direcției Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Mâncarea din școlile din Mehedinți i-a băgat pe copii în spital

Copiii din Mehedinți au mâncat paste cu șuncă. La scurt timp în jur de 100 de copiii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Inspectorii au suspendat imediat activitatea firmei de catering.

Copiii intoxicați au fost internați de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, Spitalul Municipal Băilești și SJU Drobeta-Turnu Severin.

Mai trebuie menționat, că în urma probelor din mâncarea luată de la firma de catering, inspectorii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au descoperit că preparatele erau contaminate cu Listeria. Este o bacterie destul de des întâlnită în produsele de origine animală care sunt netratate termic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toxiinfecție alimentarăMâncarea contaminată. Sursa foto: Arhiva EVZ

Această bacterie provoacă febră, dureri musculare și dureri de cap

Mai trebuie subliniat că bacteria Listeria monocytogenes provoacă febră, dureri musculare, dureri puternice de cap, greață, vărsături și diaree. ANPC au amendat firma de catering cu 30.000 de lei.

Potrivit comunicatului emis de DSP Mehedinți se arată că „din cele șapte probe, două probe au ieșit pozitive cu Listeria monocytogenes, iar etapa următoare constă în faptul că trebuie tipizată la un laborator din București”.

Purtătorul de cuvânt Adriana Ganea a mai explicat că „sursa contaminării poate fi de la operatorii economici printr-o contaminare directă, adică prin mâinile personalului sau, există posibilitatea ca șunca să fi fost contaminată în momentul preparării ei”.

De asemenea, „firma de catering va rămâne în continuare închisă până când se va depista sursa exactă a apariției bacteriei în mâncarea elevilor”. Mai  mult, DSP Mehedinți a explicat că „pentru reluarea activității, inspectorii vor demara mai multe controale, pentru a afla dacă „problemele descoperite au fost remediate”.

Revista presei
Jurnalul unui om norocos