Mâncare de urzici cu hrean. Rețeta de post a lui Radu Anton Roman

Mâncare de urzici cu hrean. Rețeta de post a lui Radu Anton Roman Sursa foto: Pixabay

Postul Paștelui se apropie de final, iar singura zi cu dezlegare la pește este cea 28 aprilie, odată cu Floriile. În această perioadă, persoanele care țin post pot consuma verdețuri, legume sau paste făinoase fără ou. Această rețetă de urzici cu hrean și usturoi este ușor de pregătit și are puține calorii.

Mâncare de urzici cu hrean și usturoi

Pe tarabele piețelor se găsesc încă urzici, iar prețul lor este unul mult mai mic față de cel pe care îl cereau comercianții în urmă cu o lună. Astfel, puteți profita din plin de o sursă bună de fier, însă cu puține calorii.

În plus, preparatul final are un gust aparte, fiind ideal alături de mămăliguță sau pâine caldă.

Sursa: dreamstime.com

Ingredientele necesare pentru această rețetă:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 500 grame de urzici
  • 2 linguri de hrean ras
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de usturoi verde
  • mărar/pătrunjel
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 400 ml de apă în care vor fierbe urzicile.

Mod de preparare

Ceapa și usturoiul se spală și se toacă mărunt. Acestea se pun la călit în cele două linguri de ulei de floarea soarelui. Pentru un gust aparte al preparatului se poate folosi și uleiul de dovleac.

Separat, urzicile se spală sub jetul de apă și se adaugă peste legumele călite. Se completează cu apă și se lasă la fiert. După 35-40 de minute de fierbere, peste acestea se adaugă hreanul ras și pătrunjelul sau mărarul tocat. Preparatul se asezonează cu sare și piper și se mai lasă la fiert cca 10 minute.

Urzici

Urzici. Sursa Foto: Dreamstime. com

Urzici cu hrean și usturoi

O altă variantă delicioasă, ideală pentru cei care nu preferă hreanul este leurda. Aceasta se adaugă împreună cu urzicile peste ceapa și usturoiul călit și se lasă la fiert. La final, peste acestea se adaugă un pahar de smântână vegetală amestecată cu două linguri de făină. Preparatul se servește cu mamăligă caldă.