Pârjoale de cartofi. Această reţetă este ideală pentru o zi de post. Pârjoalele sunt alternativa la chiftelele clasice din carne. Pe cât de repede se fac, pe atât de bune sunt.
Pârjoale de cartofi sau pârjoale din legume. Ambele variante sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim. Le puteți face din cartofi, vinete, dovlecei, morcov și orice alte combinații de legume pe care le preferaţi.
Pârjoale de cartofi. O rețeta numai bună în Postul Paștelui
Pentru reţeta de pârjoale aveţi nevoie de următoarele ingrediente. Din start trebuie spus că este o mâncare ieftină şi sănătoasă.
Ingrediente pentru 20 pârjoale:
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 2 linguri margarină/unt
- 2 linguri făină
- 100 gr pesmet
- pătrunjel verde
- sare, piper, condimente.
Mod de preparare
Pentru a prepara reţeta de pârjoale, se curăță cartofii și morcovul, se taie cubulețe și se pun la fiert cu două linguri de unt/margarină și puțin delicat. După ce au fiert se scot din apă și se pasează cu furculița astfel încât să rămână bucățele micuțe de cartof și morcov.
Se iau cu linguriță grămăjoare din compoziție, se modelează, apoi se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc chifteluțele în ulei încins. După ce se prăjesc se scot pe șervetele ca să absoarbă excesul de ulei.
Pârjoale de cartofi. Sursa foto: timpul.md.
Ciuperci pe pat de mămăligă
Pentru această reţetă, tot de post, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cutie ciuperci
- mălai ptr mămăligă
- 1 ceapă mare
- legătură mărar
- 2-3 linguri margarină
- sare, piper
Cuperci pe mămăligă. Sursa foto: timpul.md
Cum se prepară această mâncare
Se călesc ciupercile în puțin ulei. Se adaugă ceapă și se mai lăsă pe foc până devine sticloasă. Se unge o tavă de cozonac cu margarină, se pune un strat de mămăligă și apoi se pune amestecul de ciuperci
Se mai pune deasupra un strat de mămăligă, se nivelează și se dă la cuptorul încins circa 30 minute. Când e gata se lăsă puțin să se așeze și se răstoarnă cu grijă pe un platou.
Se taie felii și se servește.E foarte bună și rece. Se adaugă sare, piper, condimente, mărarul tocat mărunt și se lasă deoparte. Se face o mămăligă potrivit de moale, se răstoarnă într-un castron și se amestecă cu margarină.