Evenimentul Zilei > Actualitate > Mamele și bebelușii lor au dârdâit în maternitățile din Timișoara. Medicii au apelat la improvizații pentru a avea căldură
Mamele și bebelușii lor au dârdâit în maternitățile din Timișoara. Medicii au apelat la improvizații pentru a avea căldură

Mamele și bebelușii lor au dârdâit în maternitățile din Timișoara. Medicii au apelat la improvizații pentru a avea căldură

Timișoara este marcată de o mare problemă ce ține de furnizarea de gaze. Timp de o săptămână va fi căldură, apoi trebuie găsite soluții de durată.

Probleme grave din punct de vedere termic, în Timișoara. Gazele au fost oprite în tot orașul, iar lipsa căldurii a fost resimțită din plin, mai ales de bolnavii din spitale și de mamele din maternități, care au tremurat alături de bebelușii lor. Femeile stau îmbrăcate cu halate groase, iar cei mici sunt acoperiți cu pături, conform Antena 3.

Personalul medical a apelat la diverse metode alternative de încălzit: calorifere electrice sau aeroterme.

Frigul a fost resimțit de pacienți și de mamele din maternități, alături de bebelușii lor

Furnizorul de gaze din Timișoara a oprit livrarea către compania locală de termoficare din cauza datoriilor de peste 70 de milioane de lei. Primarul Dominic Fritz şi ministrul Energiei au anunțat că au găsit o soluţie, însă doar pentru o săptămână.

„Pentru Timișoara, s-a găsit un furnizor care pentru o săptămână, împreună cu primarul au căzut de acord să livreze gaze. Este o soluție provizorie. Aseară am discutat cu primarul, cu prefectul și cu furnizorul.

Primarul să știe că dacă nu găsește o sursă de finanțare, tuturor furnizorilor le va fi teamă că rămân cu gazul livrat și neplătit. Trebuie să caute soluții pentru a debloca și stabiliza situația din Timișoara pentru această iarnă. Problema de la Timișoara e strict a administrației locale, cum și-au gestionat problema așa o au. Noi am intervenit ca să îi ajutăm să câștige timp”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Explicațiile date de primarul din Timișoara

„Am cerut ajutor deja de mult timp. Am spus deja de dinainte de alocarea din fondul de rezervă că Timișoara, fără o implicare din bugetul de stat, nu va putea trece această iarnă. Problema e că mai multe orașe și municipii n-au primit nimic. De aceea nu vreau să zic acum că este din cauza că sunt din USR.

Toată lumea știe după ce criterii au fost alocate aceste fonduri și din păcate criteriul de urgență și de continuare a mizării serviciilor de termoficare nu a fost, evident, un criteriu.

Ministrul Energiei face parte din cei care încearcă să găsească o soluție. E foarte dureros pentru mine ca primar să am un spațiu de manevră foarte mic și limitat”, a spus și primarul Dominic Fritz.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: