Evenimentul Zilei > Social > Se întâmplă la Botoşani. Ultimul drum trece pe la morga maternităţii
Se întâmplă la Botoşani. Ultimul drum trece pe la morga maternităţii

Se întâmplă la Botoşani. Ultimul drum trece pe la morga maternităţii

După ce frigiderele de la morga principală a Spitalului Judeţean s-au defectat, cadavrele au fost cărate în saci, cu duba, până la maternitatea din localitate. Pentru a fi puse în frigiderele de acolo.

Hilara situaţie s-a petrecut în Botoşani, în acest week-end.

Rudele celor decedaţi au fost, la rândul lor, luate pe nepregătite de acest fapt, scrie portalul www.botosaneanul.ro.

„Nu ne-a spus nimeni nimic. De la morgă ni s-a transmis că acolo nu se mai primesc cei decedaţi şi trebuie să îi ducem la morga Maternităţii.

Am apelat la cei de la Medicină Legală, care au venit cu maşina lor şi am transferat cadavrele la Maternitate”, a declarat un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Morga de la maternitate nu are decât trei locuri. Cu toate acestea, scrie presa locală, sâmbătă au fost duse la morga materităţii patru cadaver, iar duminică ar fi trebuit să mai ajungă încă două. Ceea ce înseamnă că unele cadaver urmau să fie aşezate pe jos, opinează jurnaliştii din Botoşani.

Oficialii Spitalului Judeţean au spus că e nevoie de bani pentru aparate moderne. Vechile frigidere se defectează tot mai des. E nevoie şi de un spaţiu mai mare.

"Din păcate a fost o situaţie neprevăzută. O defecţiune la sistemul de refrigerare de la morgă a făcut ca frigiderele să nu mai funcţioneze.

Defecţiunea a avut loc vineri seară şi nu o fost găsită o firmă de specialitate pentru service, dar acest fapt va fi remediat luni dimineaţă.

Morga de la Maternitate face faţă până atunci”, este declaraţia directorului general al Spitalului, Livia Mihalache, pentru publicaţia “Observatorul medical”.