Evenimentul Zilei > Social > Mai mulţi bani pentru profesori. Ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul
Mai mulţi bani pentru profesori. Ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul

Mai mulţi bani pentru profesori. Ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a dat o veste foarte importantă profesorilor, care încă din această lună vor avea venituri mai mari, conform unui ordin semnat chiar miercuri.

Mai mulţi bani pentru profesori. Ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul. Creşteri de venit pentru profesori, din această lună. Ordinul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu. Astfel, indemnizațiile pentru dirigenție, gradațiile de merit, drepturile pentru învățământ special și simultan vor fi calculate pornind de la salariul de bază din prezent, nu de la cel din 2018.

Mai mulţi bani pentru profesori

Conform Ordinului 3.993, noile drepturi salariale intră în vigoare încă din iunie 2021. Printre altele, sunt vizate şi sporurile pentru învățământul special și simultan prevăzute la art. 4, art. 5 alin (1), art. 7, art. 8 în Anexa I, Capitolul I, Litera B Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, respectiv art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Şi pentru ele se aplică salariul de bază deținut/aflat în plată.

„Prevederile art. 14 alin. (3) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se aplică și cadrelor didactice care au obținut gradul  didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017”, se arată pe edupedu.ro.

Altfel, amintim că în urmă cu 4 zile, Cîmpeanu declara că întârzierile la plata orelor remediale sunt „nepermis de mari”: „În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp.

Sorin Cîmpeanu

Întârzieri la plata orelor remediale

Programul de ore remediale este un program extrem de important pentru a compensa pierderile suferite de către elevi, este un program pe care dorim să-l continuăm pe întreg parcursul anului şcolar viitor. Este un program care presupune două componente: o dată până la nivelul de învăţământ gimnazial şi a doua componentă – învăţământ liceal prin Programul ROSE.

Pot să spun că sunt extrem de supărat că nu s-a întâmplat până acum. Primele ore remediale au fost prestate în luna martie, iar acum suntem aproape de jumătatea lunii iunie. (…) Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale.

Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înţeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condiţiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore. Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare.”