Evenimentul Zilei > International > Mai mulți bani la pensie! Decizia a fost luată. Milioane de persoane vor beneficia
Mai mulți bani la pensie! Decizia a fost luată. Milioane de persoane vor beneficia

Mai mulți bani la pensie! Decizia a fost luată. Milioane de persoane vor beneficia

Vești bune pentru pensionarii dintr-o țară a Uniunii Europene, care vor avea veniturile mărite cu o sumă importantă, conform unei deicizii luate de Guvern.

Autoritățile din Spania au decis să majoreze cea mai mare parte a pensiilor publice cu 2,5% în 2022. Iar această măsură va spori venitul mediu al pensionarilor cu aproximativ 250 de euro (281,78 dolari) pe an, a anunţat marţi ministrul pentru Securitate Socială, Jose Luis Escriva, după reuniunea cabinetului în care a fost aprobată majorarea, conform Agerpres.

Decizia pe care au luat-o autoritățile din Spania în privința pensiilor

Cele mai mici pensii publice vor creşte cu 3%, în timp ce rata anuală a inflaţiei a atins 6,5% în 2021, cel mai ridicat nivel din ultimii 29 de ani. Per ansamblu, majorarea pensiilor va costa aproximativ 6,5 miliarde de euro. De majorarea pensiilor vor beneficia aproape 11,5 milioane de spanioli, mai precizează sursa citată.

În acest timp, foarte mulți români care locuiesc în diaspora și au ajuns la vârsta pensionării se confruntă cu probleme din cauza birocrației și legislației. Problemele sunt legate de criza de personal și de legislație, care blochează mii de doare. Persoanele în cauză nu au venit și trebuie să aștepte o perioadă despre care nu știu cât este de lungă.

urata rezolvării unui dosar de pensie a crescut de la minimum două luni, la maximum doi ani. Iar cei mai afectați de această mare problemă sunt vârstnicii din Italia și Spania, care reprezintă 80% din totalul celor care solicită pensie pentru perioadă muncită în România.

În România sunt mari probleme din cauza birocrației

Sursa citată a vorbit cu un bărbat ce este stabilit în Italia și care așteaptă să-i fie rezolvat dosarul de aproape un an.

Bărbat: Mie nu mi-a venit nici obiectul ăla care se numește talon de pensie.

Angajată: Dar decizie aveți?

Bărbat: Nu prea! A fost expediată la adresa mea?

Angajată: Să verific.

Bărbat: Vă rog, verificați cu calm.

Angajată: Va mai dura!

Bărbat: Păi a durat deja, stimată doamnă, a trecut un an de când am făcut cererea!

Angajată: Avem nevoie de vechimea din Italia printr-un formular E 205 italian, conform stirileprotv.ro.