Evenimentul ZileiActualitateMai multe localități vor intra în carantină. Ludovic Orban a făcut anunțul

Mai multe localități vor intra în carantină. Ludovic Orban a făcut anunțul

Mai multe localități vor intra în carantină. Ludovic Orban a făcut anunțul
Mai multe localități din județul Sălaj unde indicele de infectări cu noul coronavirus a depășit 6 la mie, vor intra în carantină.

Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban după o videoconferință cu prefecții și reprezentanții instituțiilor publice implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Premierul a declarat că a cerut prefectului de Sălaj şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ să dispună carantină în acele localități unde s-a depăşit indicele de infectări cu COVID-19 de peste 6 la mie.

„Am identificat, de exemplu, în Sălaj, că pragul ridicat se datorează în special câtorva localităţi, unde s-a depăşit un indice de peste 6 la mie şi am solicitat prefectului şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică să ia măsura dispunerii carantinei în acele localităţi”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul MAI, unde a participat la videoconferinţa organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, împreună cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi prefecţii.

Ludovic Orban a dat această explicație când a fost întrebat dacă autorităţile iau în calcul noi măsuri speciale pentru judeţele Sălaj, unde s-a depăşit pragul de 5 la mie, şi Cluj, judeţ care se apropie de acest prag.

Pe de altă parte, întrebat dacă se are în vedere restricţionarea circulaţiei persoanelor pe timp de noapte în anumite zone, aşa cum se întâmplă în alte ţări europene, premierul nu a exclus această posibilitate. El a precizat că o asemenea măsură va fi adoptată la nivel local. Orban a precizat că decizia de carantinare prevede posibilitatea ca în interiorul localităţii să se instituie şi această măsură, a interzicerii transportului pe timp de noapte.

În acest context, Ludovic Orban a afirmat că va fi luată în discuție, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propunerea de impunere a portului măştii de protecție sanitară în spaţiile deschise în toate localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor depăşeşte 1,5 cazuri la mie.

„Portul măştii reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva virusului şi deja de la 1,5 la mie trebuie să luăm această măsură pentru prevenirea răspândirii virusului”, a precizat Ludovic Orban.


Accesează: