Evenimentul Zilei > Sport > Lumea sportului fierbe! Anunțul care a pus toți fanii pe jar. A trecut prin momente cumplite
Lumea sportului fierbe! Anunțul care a pus toți fanii pe jar. A trecut prin momente cumplite

Lumea sportului fierbe! Anunțul care a pus toți fanii pe jar. A trecut prin momente cumplite

Finala Cupei României de Rugby nu va mai avea loc în acest an! Disputa dintre CSM Știința Baia Mare și SCM Timișoara era programată pentru această lună, pe 11 decembrie. Din cauza situației epidemiologice, meciul a fost reprogramat pentru anul viitor, pe 2 aprilie 2022.

Echipa CSM Ştiinţa Baia Mare a trecut prin clipe cumplite la finalul ultimului turneu. Aceștia au fost în Africa de Sud, însă noua variantă a COVID-19 i-a prins acolo. A fost nevoie de intervenția autorităților pentru ca jucătorii să ajungă acasă, rămânând blocați pe continentul african din cauza anulării zborurilor. La întoarcerea în țară, toți sportivii au intrat în carantină, unul dintre ei fiind diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2.

În urma acestui eveniment mai puțin fericit, Federația Română de Rugby a decis să anuleze Finala Cupei Campionilor, care era programată pe 11 decembrie. Conform informațiilor transmise de reprezentanți, disputa dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi SCM Timişoara va avea loc la anului, în luna aprilie.

“Finala Cupei României 2021 dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi SCM Timişoara a fost reprogramată pentru data de 2 aprilie 2022, în urma deciziei de astăzi, 2 decembrie, a Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby. Finala Cupei fusese stabilită pentru data de 11 decembrie 2021”, se arată pe site-ul federaţiei.

Formația sportivă din Baia Mare a revenit în țară marți, cu o aeronavă a companiei Tarom. Aceasta a fost pusă la dispoziția cetățenilor români blocați în Africa de Sud, după ce compania aeriană care trebuia să îi transporte spre Europa și-a anulat toate zborurile. Toate persoanele aflate în aeronavă au intrat în carantină și au fost testați. Trei persoane, printre care și unul dintre jucătorii de rugby a ieșit pozitiv. Probe au fost trimise la Institutul de cercetare Cantacuzino, pentru a se afla dacă este vorba de o infectare cu noua variantă Omicron.

Deși noua tulpină a fost depistată în urmă cu aproximativ o săptămână, ea s-a răspândit extrem de repede în mai multe țări. Tulpina Omicron a devenit deja dominantă în Africa de Sud și determină o creștere bruscă a numărului de noi infecții, spun oficialii din domeniul sănătății, relatează BBC.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: