Ludovic Orban are o veste proastă pentru Dan Barna. Referire directă la DNA. „Dacă DNA dispune măsuri ca începerea urmării penale sau trimiterea în judecată, evident urmează ca fiecare să ia o decizie legată de acest subiect. Este vorba de faptul că o instituţie a statului, care funcţionează într-un cadru european, respectiv Departamentul de Luptă Antifraudă, a trimis nişte documente la DNA.

Asta nu înseamnă că Dan Barna ar fi săvârşit vreo infracţiune, asta nu înseamnă că are un dosar penal. Sunt transmise nişte documente pe baza informaţiilor din presă”, a declarat Ludovic Orban la Zalău, într-o conferinţă de presă. Totodată, preşedintele PNL a completat că nu are niciun fel de informaţii despre acest subiect.

De asemenea, liderul liberalilor consideră că nu este cazul „să vorbim mai mult decât ceea ce s-a întâmplat”: „Eu personal nu cunosc şi nu am niciun fel de informaţii despre acest subiect şi mi se pare normal să fie aşa, să nu am informaţii despre acest subiect. Sunt transmise nişte documente.

Ludovic Orban are o veste proastă pentru Dan Barna

Probabil, ele vor fi date unui procuror care va studia aceste documente şi va dispune. Nu cred că e cazul să vorbim despre mai mult decât ceea ce s-a întâmplat şi anume că s-au transmis nişte documente legate de derularea unor proiecte europene la DNA.”

Declaraţiile lui Orban vin după ce Dan Barna a anunţat marţi că a solicitat Departamentului de luptă antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului o notă de constatare cu privire la activitatea sa. Vicepremierul a dorit să afle dacă există suspiciuni legate de aceasta, după ce în presă au apărut informaţii conform cărora (DLAF) a sesizat DNA în legatură cu „presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanţate din fonduri europene”.

Ulterior, copreşedintele USR PLUS a adăugat că a obţinut din presă informaţii legate de nota de control a Departamentului pentru lupta antifraudă (DLAF) şi că, potrivit acestora, i se reproşează faptul că în cazul a trei formulare de recrutare, completarea nu s-a făcut „faţă în faţă”, ci ulterior. Mai multe despre acest subiect puteţi citi aici.

De unde ştia Dan Barna că numele lui nu apare la DNA? Un secretar de stat i-ar fi dat acces