Ludovic Orban se laudă cu susținerea a 36 de organizații județene, în perspectiva viitorului congres al PNL, la care va candida pentru un nou mandat de președinte. Președintele PNL s-a aflat vineri într-o vizită în municipiul Cluj-Napoca. El a avut mai multe întâlniri de lucru, în programul său fiind și o vizită la sediul PNL. Organizația liberală se pregătește pentru alegeri la nivel local.

„Sunt singurul care mi-am anunțat candidatura. În curând vom declanșa procedurile de alegeri în partid. Vreau din nou să fac precizarea că alegerile în Partidul Național Liberal nu înseamnă organizarea unui congres, înseamnă alegeri de la firul ierbii. O să fie alegeri generale, fiecare organizație locală, ulterior o să fie conferințele județene și abia după finalizarea alegerilor la baza partidului o să aibă loc congresul cu o reprezentare proaspătă, care să asigure cu adevărat legitimitate conducerii care este aleasă”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că indiferent dacă va avea un candidat sau nu, el va face multe vizite în teren, prin județe, pentru a-și atrage susținerea liberalilor.

„Eu nu vreau să dau declarații pe niște ipoteze. Deocamdată nu știu dacă o să mai fie un candidat la șefia PNL. În ce mă privește pe mine, indiferent dacă o să fie sau nu, campania mea se va derula la fel, așa cum am făcut campanie: mișcare multă în teren, acțiune la firul ierbii, participare la toate evenimentele importante, susținerea proiectelor reprezentanților PNL în administraia locală și la nivel parlamentar. O să fie o campanie pozitivă, bazată pe proiecte și obiective realiste”, a precizat Ludovic Orban.

Orban se laudă cu susținerea a 36 de organizații

Actualul președinte al PNL a încercat să-și descurajeze eventualii contacandidați lăudându-se cu susținerea a nu mai puțin de 36 de filiale județene. Este drept că mai multe organizații județene au adoptat declarații publice de susținere pentru Ludovic Orban, însă votul va fi dat de delegați, la congres.

„Sunt 36 de filiale care mă susțin. […] Până la urmă fiecare delagat la congres are fiecare discernământ și are dreptul să voteze pe cine dorește. O să trebuiască să fac o muncă de convingere a fiecărui delegat”, a spus Orban, la Cluj-Napoca.

Un posibil contracandidat pentru Ludovic Orban, la conducerea PNL, ar putea fi premierul Florin Cîțu. Chiar dacă acesta nu și-a anunțat oficial candidatura, surse din PNL dădeau ca sigură participarea lui Cîțu la alegerile interne, împotriva lui Orban. Acesta s-ar bucura de susținerea președintelui Klaus Iohannis, dar și de cea a organizațiilor din Ardeal. Acestea au obținut și cele mai bune rezultate la alegerile de anul trecut și sunt nemulțumite de posturile pe care le-au primit în administrația centrală.

În vreme ce Ludovic Orban a mers la Cluj, Florin Cîțu s-a aflat într-o vizită de lucru la Suceava, în fieful lui Gheorghe Flutur, unul dintre importanții lideri ai PNL.