Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură pentru Mugur Ciuvică. Plângerea asociației sale către DNA, respinsă
Lovitură pentru Mugur Ciuvică. Plângerea asociației sale către DNA, respinsă

Lovitură pentru Mugur Ciuvică. Plângerea asociației sale către DNA, respinsă

Plângerea formulată de Grupul de Investigații Politice, asociația condusă de Mugur Ciuvică (foto), împotriva unei ordonanțe de clasare a DNA, a fost respinsă, marți, 22 septembrie, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit JustNews.ro, plângerea îi viza pe Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii și al mediului, fost președinte al Partidului Conservator, copreședinte al ALDE și președinte și fondator al Partidului PRO România, actual deputat și membru al PNL și pe Cătălin Guleș Stanciu, inspector de integritate în cadrul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Grupul de Investigații Politice a depus în aprilie 2017 o sesizare la Agenția Națională de Integritate în legătură cu neregulile din declarațiile de avere ale lui Daniel Constantin. Sesizarea asociației lui Mugur Ciuvică se referea la faptul că, în 17 decembrie 2015, la exact o lună de la încheierea mandatului de ministru al Agriculturii, Daniel Constantin a cumpărat un apartament pe care l-a vândut 6 zile mai târziu, încasând peste 250.000 de euro.

Ce acuzații i s-au adus lui Daniel Constantin

Veniturile politicianului Daniel Constantin, sumele de bani pe care le declarase, donațiile și creditele primite de acesta nu puteau justifica – afirma Grupul de Investigații Politice – cumpărarea unui imobil atât de scump cum era cel tranzacționat de fostul ministru al agriculturii în decembrie 2015.

Parchetul „aruncă” la DNA scandalul USR-PNL. Ce pedeapsă riscă candidatul?!

În 20.12.2019, Agenția Națională de Integritate, prin semnătura lui Cătălin Guleș Stanciu, anunță asociația condusă de Mugur Ciuvică că sesizarea ce îl viza pe Daniel Constantin a fost clasată, fiindcă „nu au fost identificate diferențe semnificative ân sensul prevederilor articolului 18 din Legea nr.176/2010”, potrivit sursei citate.

Șeful Jandarmeriei urmărit penal. Șmecheria prin care și-a suplimentat salariul

„Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta Asociaţia Grupul de Investigaţii Politice împotriva Ordonanţei nr. 49/P/2020 din 28 mai 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Obligă petenta la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 22 septembrie 2020” – detalii soluție.