Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură grea în Ministerul de Interne. Zece polițiști, judecați pentru corupție
Lovitură grea în Ministerul de Interne. Zece polițiști, judecați pentru corupție

Lovitură grea în Ministerul de Interne. Zece polițiști, judecați pentru corupție

Un dosar de corupție în care au fost implicați zece polițiști tulbură apele în Ministerul de Intrne. Cei acuzați au fost trimiși în judecată

Zece polițiști au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, la capătul unei anchete în care un rol determinant l-a avut Direcția Generală Anticorupție, din Ministerul de Interne.

Cei zece sunt acuzați că favorizau prieteni și cunoștințe care erau prinși în trafic, încălcând regulile de circulație.

În plus, luau șpagă și diferit favoruri de la cei pe care îi iertau de sancțiuni.

Este vorba despre agenţi de poliţie şi foşti agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul Rutier şi Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea unui număr însemnat de infracțiuni.

Direcția Generală Anticorupție informează că polițiștii anticorupție de la Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj au fost delegați să desfășoare activități procedurale de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova,  care, la data de 5 noiembrie a.c., a finalizat cercetările.

Este vorba despre un dosar penal în urma căruia s-a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor 10 inculpaţi, pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual.

Anchetatorii precizează că, în perioada 2015 – 2016, inculpații polițiști, cu ocazia efectuării activității de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj, nu au sancţionat conducători auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele – verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite, pe care nu le-au individualizat.

O bună parte a șoferilor erau cunoștințe ale agenților de poliție

De asemenea, polițiștii în cauză au amendat șoferii cu avertisment, ca și pietoni, deşi aceştia au fost opriţi în trafic pentru săvârşirea unor contravenții în calitate de conducători auto.

Totodată, în unele cazuri, agenţii de poliţie au pretins şi primit diverse bunuri și bani de la conducătorii auto opriţi în trafic.

În cauză au fost efectuate percheziţii la birourile în care și-au desfășurat activitatea agenţii de poliţie rutieră inculpați, unde au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri care au prezentat relevanţă în cauză, necesare probării activității infracționale a acestora.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Craiova.

 


EVZ EXCLUSIV. Rețeaua polițiștilor corupți de la Rutieră. În ce s-au deghizat cinci ofițeri sub acoperire ca să-i prindă pe colegii șpăgari

Scandal de corupție la RAR și Poliție. Percheziții în mai multe județe

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: