Mari probleme pentru George Copos. Omul de afaceri a fost trimis în judecată

Mari probleme pentru George Copos. Omul de afaceri a fost trimis în judecată

Prins într-un scandal de plagiat, după ce a fost eliberat in închisoare, acolo unde a efectuat o pedeapsă primită în „Dosarul Transferurilor”, George Copos are din nou probleme cu legea. Fostul patron al echipei Rapid a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în participaţie improprie, fiind acuzat că a plagiat o carte pe vremea când era deţinut la Penitenciarul Rahova, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu 30 de zile.

„La data de 29.09.2014, inculpatul, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate, a prezentat Comisiei de liberare condiţionată constituită la nivelul Penitenciarului Bucureşti - Rahova, în mod mincinos, faptul că el este autorul unei lucrări ştiinţifice.

Prin această acţiune, inculpatul i-a determinat pe membrii comisiei să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin încălcarea dispoziţiilor prevăzute de legislaţia primară, cu consecinţa considerării ca executate, în mod greşit, a 30 de zile din cuantumul pedepsei”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

În aprilie 2015, George Copos a fost eliberat condiţionat din închisoare, după ce a executat o parte din cei patru ani primiţi în dosarele „Loteria I” şi „Transferuri în fotbal”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Omul care a reclamat plagiatul

Omul de afaceri a beneficiat la acea vreme de o reducere a pedepsei şi pentru faptul că a scris în detenţie cinci cărţi, una de istorie şi patru de turism: la Editura Niculescu - „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, „Tăşnadul medieval”, „Franciza vs management în industria hotelieră” şi „Turismul - vector de interculturalitate”; la Editura Meteor Press - „Turismul european durabil şi provocările lui”, conform Agerpres.

Tirajul acestor cărţi a fost cumpărat integral de George Copos, oamenii săi apropiaţi ridicând volumele imediat după tipărire. După ce a fost eliberat din penitenciar, George Copos a fost acuzat de plagiat.

Jurnalistul Cătălin Parfene a dezvăluit că tema lucrării sale de masterat - „Politica matrimonială a domnilor din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, realizată în 2005, este asemănătoare cu tema cărţii scrise de Copos - „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”.