Supărați că nu au putut să intre la meci, știut fiind că toate competițiile sportive se defășoară fără spectatori, galeria Universității s-a manifestat huliganic.

Încă din timpul meciului au aruncat cu torțe și fumigene pe teren, pentru ca la final să se confrunte fizic cu jandarmii prezenți la meci pentru menținerea ordinii.

 

Un jandarm a fost lovit în plină figură de o torță aruncată de fanii Craiovei, astfel că a avut nevoie de ajutorul colegilor. Jandarmul respectiv și-a dat cu apă și cola pe față, pentru a-și reveni.

Echipa lui Adrian Mititelu i-a surclasat sâmbătă seara, în etapa numărul 7 pe cei de la Rapid București, scorul de 5-0 scutindu-ne de orice comentariu. Cu toate acestea fanii craioveni au ținut să strice prin gesturile lor huliganice, frumusețea victoriei.

Mai mulţi suporteri violenți, participanți la bătaia cu jandarmii, au fost ridicaţi de Poliţie şi duşi la audieri.

Din cauza pandemiei, Federaţia Română de Fotbal a anunţat încă din luna martie 2020 că a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competiţiile pe care le organizează, în urma deciziilor luate de Ministerul de Interne.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat atunci că evenimentele care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1.000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local.

După o perioadă în care competițiile sportive au fost interzise în totalitate, începând cu data de 1 iunie, autoritățile au permis organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber (cu excepția sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al Ministrului Tineretului și Sportului și Ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Iată că în pofida faptului că suporterii nu sunt primiți pe stadioane, ciocnirea dintre galerii și forțele de ordine continuă.

În București, zilele trecute jandarmii s-au confruntat cu suporterii echipei Steaua, în zona Ștefan cel Mare.