Evenimentul Zilei > Politica > Lia Olguţa Vasilescu a câştigat Primăria Craiova. Primele reacţii
Lia Olguţa Vasilescu a câştigat Primăria Craiova. Primele reacţii

Lia Olguţa Vasilescu a câştigat Primăria Craiova. Primele reacţii

Lia Olguța Vasilescu, potrivit exit poll-lui, este cea care a câştigat Primăria Craiova.
Lia Olguța Vasilescu a explicat, că  primele raportări pe care le au sunt peste exit poll. Dar cel mai bine este să: aşteptăm rezultatele finale, a spus proaspătul primar al Băniei.
Aceasta a subliniat că după înfrângerile de la ultimele alegeri, acum PSD a câștigat pe lângă mandatul de primar și pe cele de la Consliliul Local și Consiliul Județean.
Şi continuă: N-aș spune că suntem înfrânți pentru că noi am reușit să recâștigăm Craiova după ce ultimele două dăți, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale, am pierdut. De data aceasta suntem pe primul loc și la Consiliul Local și la Consiliul Județean. Și la primar, și la președintele Consiliului Județean. Colegul meu Cosmin Vasile este deja cu mandatul în buzunar, a spus Lia Olguța Vasilescu.
Întrebată dacă sunt şanse să facă singuri majoritate în Consiliul Judeţean şi cel Local, Vasilescu a spus: La Consiliul Judeţean vom avea şanse de aface majoriteatea singuri.  Dar aşteptăm numărarea, deoarece la Craiova sunt partide mici care au scos scoruri destul de bune.  De exemplu PER, la noi va avea un scor de 10%. Deci există şanse să facem majoritate şi în Consiliul local.

Potrivit singurului exit poll din România, rezultatele alegerilor locale pentru Primăria Craiova sunt următoarele:

– Lia-Olguța Vasilescu (PSD) – 34,5%

– Nicolae Giugea (PNL) – 29%
– Antonie Solomon (PER) – 17,6%
Întrebată dacă PSD va face schimbări, Olguţa Vasilescu a spus: Cu siguranţă va fi o şedinţă pentru analiza acestor rezultate.  Dar jurnalistul Dan Andronic a replicat: Cu siguranţă nu vor fi schimbări. 
Cu privire la PNL, Dan Andronic a spus că va avea cel mai bun rezultat din istorie. În jur de 35% la nivel naţional. PSD peste 30% . Iar mare parte din câştig e de la fostul PDL, au luat 17 consilii judeţene, a concluzionat Dan Andronic.
Vasilescu: Lumea s-a obişnuit cu scoruri mari din partea PSD-ului de peste 40%  să nu uităm că în afară de PSD niciun alt partid în 30 de ani nu a mai luat aceste scoruri. Când PNL câştiga cu 30%  era sărbătoare, dar nu-mi aduc aminte să se fi întâmplat vreodată, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu în emisiunea lui Victor Ciutacu – România TV.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: