Lovitură dură pentru piața imobiliară. Se anunță un dezastru mai mare ca cel din 2008

Lovitură dură pentru piața imobiliară. Se anunță un dezastru mai mare ca cel din 2008

Virusul chinezesc a lovit în plin și piaţa imobiliară care îşi va reveni mai greu decât economia. Specialiștii în domeniu spun că se anunță zile mai negre decât în 2008.

Astfel, specialiștii în afaceri imobiliare de la FoxBusiness au transmis date îngrijorătoare legate de criză imobiliară. În America, se înregistrează cea mai abruptă scădere a puterii de cumpărare, sectorul fiind afectat în proporție de 8.5% în doar o singură luna.

Implicaţiile sociale şi efectele asupra pieţei imobiliare a COVID-19 ar putea fi resimţite şi în anii următori, deoarece vor avea loc schimbări semnificative asupra modului de a trăi şi de a lucra, apreciază experţii din cadrul JLL. Aceştia arată că muncă la dis­tanţă, cumpărăturile online, deglobalizarea lanţurilor de aprovizionare, iniţiativele de sustenabilitate şi integrare a tehnologiei ar putea fi modificate fundamental de această criză globală.

Raportul „COVID-19: Real Estate Implications” realizat de JLL menţionează că: „Focarul COVID-19 are un impact semnificativ asupra economiei globale. În acest moment, toată lumea este de acord că acesta va fi un şoc puternic pentru economie în prima jumătate a anului 2020, urmat de o revenire în lunile ce vor veni. În acelaşi timp, cu cât focarul creşte şi persistă o perioadă mai mare de timp, cu atât şansele unui impact de mai lungă durată asupra economiei globale şi, prin extensie, asupra pieţelor imobiliare sunt mai mari”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din punct  de vedere investiţional, în general, sectorul imobiliar rămâne într-o poziţie favorabilă, beneficiind de capital semnificativ înainte de acest şoc, sunt de părere specialiştii citaţI, adăugând: "Aceşti factori ar trebui să contribuie la o conservare a valorii activelor imobiliare şi ar putea ajută la o revenire rapidă a pieţei, scrie ph-online.ro.

Însă, investitorii vor redeveni precauţi, având în vedere nivelul de incertitudine, şi îşi vor îndrepta atenţia, probabil, către activele care le oferă venituri mai stabile (birouri şi multihousing) sau celor de genul dată center.