Evenimentul Zilei > Sport > Lovitura de la Australian Open. Românca noastră, accidentată. Cine o va înlocui în turneul de la Melbourne 
Lovitura de la Australian Open. Românca noastră, accidentată. Cine o va înlocui în turneul de la Melbourne 

Lovitura de la Australian Open. Românca noastră, accidentată. Cine o va înlocui în turneul de la Melbourne 

Știrile proaste vin de la Australian Open 2022. Jucătoarea Ana Bogdan, locul 113 WTA, a fost nevoită să se retragă din cadrul calificărilor. Motivul este unul care ţine de sănătate, jucătoarea de tenis, din păcate, are probleme de sănătate.

Ana Bogdan nu va mai participa la Australian Open 2022. Sportiva româncă, 29 de ani, care a renunțat şi la Melbourne Summer Set din prima săptămână a anului, a fost înlocuită pe tabloul calificărilor de la Australian Open 2022 de australianca Jaimee Fourlis.

Care sunt jucătoarele românce de la Australian Open 2022

După acest incident nefericit pentru Anca Bogdan, România rămâne cu 10 sportive la Australian Open 2022.

Acestea sunt: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse vor juca direct pe tabloul principal, iar Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Alexandra Ignatik, Irina Fetecău și Gabriela Talabă vor intra în calificări.

Din păcate, tot mai mulţi jucători şi jucătoare de tenis de frunte vor rata primul Gran Slam al anului, iar competiţia de la Melbourne devine din ce în ce mai săracă.

Marii absenți la turneul de Gran Slam

Până acum au renunţat la Australian Open 2022, care se va ţine  între 17 şi 30 ianuarie, următorii sportivi:

-Dominic Thiem (15 ATP),

-Roger Federer (16 ATP),

-Stan Wawrinka (82 ATP),

-Bianca Andreescu (46 WTA),

-Jennifer Brady (WTA),

-Serena Williams (41 WTA).

O accidentare de anul trecut o forțează să renunţe

Deşi a încheiat anul 2021 destul de bine, jucând la Limoges, seria WTA 250, în care a disputat finala (2-6, 5-7 cu Alison Van Uytvanck), s-a ales cu o problemă de sănătate care acum o împiedică să participe la turneul din Australia. Ana Bogdan a forțat în finală deși era accidentată, iar leziunea s-a agravat, sportiva fiind nevoită să ia o pauză mai lungă.

Turneul de la Australian Open era unul dintre preferatele Anei Bogdan, care a obținut la Melbourne unul dintre cele mai importante rezultate ale cariere. Mai precis, în anul 2018, sportiva noastră ajungea în turul 3 al Grand Slam-ului de la „Antipozi” după ce le învingea pe Kristina Mladenovic (Franța) și Yulia Putintseva (Kazahstan).