Evenimentul Zilei > Sport > Ana Bogdan ratează prezenţa în optimile de finală de la Phillip Island Trophy
Ana Bogdan ratează prezenţa în optimile de finală de la Phillip Island Trophy

Ana Bogdan ratează prezenţa în optimile de finală de la Phillip Island Trophy

Tenismena în vârstă de 28 de ani, Ana Bogdan şi-a luat adio de la turneul australian de la Phillip Island Trophy.

Jucătoarea româncă, Ana Bogdan a fost nevoită să se recunoască înfrântă în partida din turul secund al competiţiei australiene, de kazaha Zarina Diyas. Ana Bogdan a cedat după o luptă crâncenă, în trei seturi, scor 4 – 6, 7 – 5, 2 – 6.

Sportiva originară din localitatea Sinaia a pierdut la mustaţă primul set (4 – 6), dar şi-a învăţat lecţia şi a făcut mult mai bine faţă emoţiilor pe finalul celui de-al doilea act (7 – 5). Ana Bogdan a împins spectaculos meciul într-un set decisiv, însă oboseala şi-a pus puternic amprenta pe evoluţia româncei, care şi-a cedat de două ori propriul serviciu (2 – 6).

Luptă de 2 ore şi 19 minute

Eliminată de Zarina Diyas, la capătul unei confruntări care s-a întins pe durata a nu mai puţin de două ore şi nouăsprezece minute, românca clasată pe locul 96 mondial a obţinut 13 puncte WTA şi un cec în valoare de 1400 de dolari. Dacă ar fi reuşit să o elimine pe sportiva de 27 de ani, din Kazahstan, Ana Bogdan ar fi putut avea parte, în optimile de finală, de o bătălie cu canadianca cu origini româneşti, Bianca Andreescu.

După patru partide disputate în acest început de an 2021, Ana Bogdan rămâne în continuare cu un singur succes înregistrat, 4 – 6, 6 – 3, 6 – 3, în faţa letonei Anastasia Sevastova.

Buzărnescu şi Ţig, eliminate de pe tabloul de dublu

Mai mulţi sorţi de izbândă nu a avut nici perechea 100% românească formată din Mihaela Buzărnescu şi Patricia Ţig, pe tabloul de la dublu. Jucătoarele din România nu au putut să treacă în această dimineață, de cuplul indiano – rus Ankita Raina şi Kamilla Rachimova, care s-a impus cu scorul de 6 – 1, 7 – 6.