Jucătoarea româncă, Ana Bogdan a fost nevoită să se recunoască înfrântă în partida din turul secund al competiţiei australiene, de kazaha Zarina Diyas. Ana Bogdan a cedat după o luptă crâncenă, în trei seturi, scor 4 – 6, 7 – 5, 2 – 6.

Sportiva originară din localitatea Sinaia a pierdut la mustaţă primul set (4 – 6), dar şi-a învăţat lecţia şi a făcut mult mai bine faţă emoţiilor pe finalul celui de-al doilea act (7 – 5). Ana Bogdan a împins spectaculos meciul într-un set decisiv, însă oboseala şi-a pus puternic amprenta pe evoluţia româncei, care şi-a cedat de două ori propriul serviciu (2 – 6).

Luptă de 2 ore şi 19 minute

Eliminată de Zarina Diyas, la capătul unei confruntări care s-a întins pe durata a nu mai puţin de două ore şi nouăsprezece minute, românca clasată pe locul 96 mondial a obţinut 13 puncte WTA şi un cec în valoare de 1400 de dolari. Dacă ar fi reuşit să o elimine pe sportiva de 27 de ani, din Kazahstan, Ana Bogdan ar fi putut avea parte, în optimile de finală, de o bătălie cu canadianca cu origini româneşti, Bianca Andreescu.

După patru partide disputate în acest început de an 2021, Ana Bogdan rămâne în continuare cu un singur succes înregistrat, 4 – 6, 6 – 3, 6 – 3, în faţa letonei Anastasia Sevastova.

Buzărnescu şi Ţig, eliminate de pe tabloul de dublu

Mai mulţi sorţi de izbândă nu a avut nici perechea 100% românească formată din Mihaela Buzărnescu şi Patricia Ţig, pe tabloul de la dublu. Jucătoarele din România nu au putut să treacă în această dimineață, de cuplul indiano – rus Ankita Raina şi Kamilla Rachimova, care s-a impus cu scorul de 6 – 1, 7 – 6.