Evenimentul ZileiInternationalLorenza Alagna, fiica lui Matteo Messina Denaro: „Nu vreau să știu nimic”

Lorenza Alagna, fiica lui Matteo Messina Denaro: „Nu vreau să știu nimic”

Lorenza Alagna, fiica lui Matteo Messina Denaro: „Nu vreau să știu nimic”
Ar trebui să se numească Lorenza Messina Denaro, pentru că este fiica lui Matteo Messina Denaro, dar a decis că poate să se lipsească de acel nume de familie incomod. Lorenza Alagna, fiica Francescăi Alagna, a decis să se îndepărteze, pe cât posibil, de "afacerile" tatălui ei.

„Nu vreau să știu nimic despre acest subiect”, le spune Lorenza Alagna reporterilor cotidianului „Fatto Quotidiano„, care au mers la Castelvetrano. Lorenza Alagna nu și-a cunoscut niciodată tatăl, pe Matteo Messina Denaro.

Nu vrea să știe nimic. Presa din întreaga lume dă vestea arestării tatălui său cu detalii, fotografii, aprofundări, presupuneri, reconstituiri asupra ultimilor 30 de ani care au caracterizat fuga sa, în timp ce ea este dornică să arate că nu există nicio implicare, nu există curiozitate, că este diferită de bossul criminal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă s-a hotărât „să-și amputeze” numele de familie, prenumele – nici acesta nu poate fi ales – așa a rămas. Lorenza este numită astfel, pentru că poartă numele bunicii ei paterne Lorenza Santangelo, soția lui Don Ciccio, Francesco Messina Denaro, tatăl liderului mafiot arestat în clinica „La Maddalena” din Palermo.

Tatăl și fiica nu s-au cunoscut niciodată. Lorenza este rodul relației cu Francesca Alagna, sora contabilului de încredere al fostului patron al Valtur, Carmelo Patti, bănuit că ar fi figura care adesea îi împrumuta numele nașului sicilian. „A nu-ți cunoaște proprii copii este împotriva naturii”, scria Alessio, alias Matteo Messina Denaro, care a ordonat strangularea și dizolvarea în acid a fiului unui colaborator cu justiția. Îi scria despre Lorenza lui Suetonius, alias Antonino Vaccarino, într-o corespondență care a ajuns sub ochii anchetatorilor, care l-au căutat în toți acești ani.

Dar cine este Lorenza Alagna? Se știe că a locuit la Castelvestrano cu mama sa. În 2013 a împlinit 18 ani și, după ce a absolvit liceul științific, s-a înscris la universitate, îndepărtându-se de casa familiei, în care trăise până în acel moment. Astăzi, are 27 de ani și pe 14 iulie 2021 a avut un copil, cu un tânăr care lucrează la Selinunte, care nu poartă numele Messina Denaro, potrivit ilmessaggero.it

„Cât de mult aș vrea afecțiunea unei persoane și din păcate această persoană nu este alături de mine și nu va fi niciodată prezentă din cauza sorții…”, a scris odată Lorenza Alagna pe profilul ei de Facebook. Se referea la tatăl său? Magistratul Roberto Tartaglia a încercat să-i ceară informații, dar fără succes. Până și jurnaliștii de la Tg2 au încercat să discute cu Lorenza cu ani în urmă, dar aceasta a opus aceeași rezistență pe care o are și în aceste zile: „Nu vreau să fiu în lumina reflectoarelor! Trebuie să vă prefaceți că eu nu exist”, a spus tânăra.

(Traducerea Rador)


Accesează: