Evenimentul Zilei > Social > Locurile de joacă din judeţul Galaţi se închid, din cauza COVID-19
Locurile de joacă din judeţul Galaţi se închid, din cauza COVID-19

Locurile de joacă din judeţul Galaţi se închid, din cauza COVID-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a luat o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Toate locurile de joacă din județul Galați se vor închide, inclusiv cele private, începând de duminică, decizia fiind luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi a convocat sâmbătă şedinţa grupului tehnic-suport COVID.

Decizia a fost luată în contextul în care România a înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Respectiv 1284 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în ultima zi.

Potrivit deciziile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, fiecare unitate administrativ teritorială va desemna, prin dispoziţia primarului, persoane care vor ţine evidenţa celor aflaţi în carantină sau în izolare. De asemenea, persoanele desemnate vor informa persoanele carantinate sau izolate la domiciliu despre procedurilor care urmate dacă intră în contact cu diferiţi furnizori de servicii .

Controale la persoanele izolate la domiciliu

Începând cu 26 iulie, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi membri ai Poliţiei Locale vor face controale în locaţiile unde sunt declarate persoane carantinate sau izolate la domiciliu.

Medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu, din punct de vedere medical. Doctorii vor informa Direcţia de Sănătate Publică Galaţi dacă starea lor de sănătate se va agrava .Asociaţiile de proprietari din municipii şi oraşe vor dezinfecta scările de bloc de două ori pe lună, iar toate instituţiile publice vor face dezinfecţia spaţiilor unde îşi desfăşoară activitatea.

Administratorii piețelor vor restricţiona accesul la tarabe, produse, exponate, a unui număr mare de persoane . Ei vor stabili circuite separate pentru intrare şi ieşire.Se vor stabili inclusiv traseele vizitatorilor în pieţe pe sensuri unice şi vor asigura triajul epidemiologic. Purtarea măştii de protecţie este obligatiorie în continuare.

Recent ,Spitalul Județean Galați s-a confruntat cu o situație gravă, 106 cadre medicale din interiorul unității, fiind depistate pozitiv cu COVID-19.

„Spitalul rămâne deschis”

Contactat de B1.RO, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Galați a declarat că ancheta epidemiologică este în curs, iar spitalul rămâne deschis.

„Avem 106 cadre medicale confirmate joi cu coronavirus. Printre cadrele medicale se află atât medici, cât și infirmiere sau asistente. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va avea loc testarea tuturor cadrelor medicale și angajaților spitalului. În acest moment spitalul este deschis. Se fac internări în fiecare zi, în funcție de nevoile pacienților. Până la finalizarea anchetei nu vă pot spune dacă se va dispune măsura închiderii spitalului sau a unor secții”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Galați, potrivit.b1.ro/stiri.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: