Evenimentul Zilei > Actualitate > Locuri speciale pentru cei care nu poartă mască. Decizia unei importante companii aeriene
Locuri speciale pentru cei care nu poartă mască. Decizia unei importante companii aeriene

Locuri speciale pentru cei care nu poartă mască. Decizia unei importante companii aeriene

Pasagerii care nu doresc să poarte măști de protecție sanitară vor avea o zonă specială în avioanele companiei ruse Aeroflot.

Responsabilii companiei aeriene Aeroflot au anunțat că vor crea o zonă special în toate aeronavele pe care le deține pentru acei pasageri care nu doresc sau care, din motive medicale, nu pot purta măști de protecție medicală, relatează agenția Reuters.

„Vor fi alocate locuri speciale pasagerilor care îşi declară refuzul de a folosi măştile de protecție după închiderea uşilor”, a declarat Iulia Spivakova, purtătoarea de cuvânt a companiei, într-o declarație pentru presă.

Potrivit spuselor sale, este vorba de o practică răspândită în toată lumea şi de o măsură necesară, pentru a nu împiedica accesul acestor categorii de pasageri, care nu poartă mască, la serviciile de transport aerian.

Declarațiile purtătorului de cuvânt vin în condițiile în care reprezentanții Aeroflot au indicat, luni, cu o zi înainte, că va fi permisă urcarea la bord doar a pasagerilor care poartă măşti de protecție sanitară care le acoperă complet gura şi nasul.

Rusia a reluat scurtă vreme zborurile comerciale internaţionale către o serie de destinaţii, între care Marea Britanie, Turcia şi Tanzania. Reluarea curselor aeriene vine după ce au fost suspendate o bună bucată de vreme ca urmare a evoluției pandemiei de coronavirus.

Trebuie spus că cetățenilor ruși li se cere să poarte mască de protecție și mănuși, la sol, în toate mijloacele de transport în comun, în magazine și în alte locații publice. Nu întotdeauna însă, cetățenii respectă reglementările impuse de autorități și se conformează restricțiilor, după cum menţionează Reuters.

Putin a dat ordin pentru vaccinare în masă

La începutul acestei luni, președintele rus, Vladimir Putin a ordonat autorităților sanitare să demareze vaccinarea în masa împotriva COVID-19. Vor fi folosite doze din vaccinul propriu, Sputnik V, despre care autoritățile medicale din Rusia susțin că are o eficiență de 92%, conform rezultatelor intermediare.

Președintele rus anunța că într-o primă fază vor fi produse 2 milioane de doze de vaccin care urmează să fie administrate populației.

Cu aproape 2,5 milioane de cazuri de infecție, Rusia înregistrează al patrulea cel mai mare număr de pacienți depistați cu COVID-19 din lume, după Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Rusia a înregistrat 41.053 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.