Washingtonul intenționează să impună noi sancțiuni Rusiei în urma cazului de otrăvire a agentului dublu Serghei Skripal și fiicei sale în Marea Britanie. Moscova neagă categoric implicarea în această crimă și insistă asupra unei investigații deschise.

Primul pachet de sancțiuni interzice exportul de bunuri de securitate națională sensibile în Rusia. A doua parte va intra în vigoare în trei luni, cu excepția cazului în care Rusia oferă "asigurări fiabile" că nu va folosi arme chimice în viitor și este de acord cu "inspecțiile la fața locului" de către ONU.

Printre posibilele restricții incluse în a doua rundă de sancțiuni ar fi interzicerea zborurilor Aeroflot către SUA

"Nu putem permite companiei noastre să se stingă de pe piață. Nu putem lăsa Delta să ia locul lui Aeroflot ", a spus Suraev.  El a remarcat, de asemenea, că comunicarea aeriană dintre Rusia și Statele Unite nu va înceta în niciun caz, deoarece un transportator dintr-o țară terță poate umple golul.

În prezent, numai Aeroflot operează zboruri directe între Rusia și SUA

În martie, transportatorul american Delta a declarat că intenționează să oprească zborurile sale către Moscova.  Înainte de aceasta, compania aeriană americană a efectuat zboruri sezoniere către Rusia de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii septembrie.

Anterior, American Airlines și United Airlines au încetat să zboare spre Rusia

Pe lângă sancțiunile legate de investigația Skripal, a fost prezentat săptămâna trecută, la Congresul SUA, un proiect de lege cu o serie întreagă de măsuri anti-ruse, inclusiv sancțiuni împotriva noii datorii de stat a Federației Ruse și a băncilor de stat, preciza RT.