Editura Evenimentul si Capital

LISTA județelor în care vor fi SUSPENDATE cursurile. DECIZIE de ultimă oră privind ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR. Unde își vor putea duce bucureștenii copiii

Autor: | | 0 Comentarii | 1298 Vizualizari

Primăriile sectoarelor 1,3,4 şi 5 anunţă că, pentru ziua de vineri, când şcolile şi grădiniţele vor fi închise, vor pune la dispoziţe mai multe centre unde părinţii care nu pot lipsi de la serviciu îşi pot aduce copiii. Mai exact, deși Gabriela Firea a anunțat că școlile vor fi închise, în unele unități de învățământ, cadrele didactice vor fi totuși prezente la datorie.

Cursurile şcolare vor fi suspendate vineri integral, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt şi în municipiul Bucureşti. Şi în judeţul Ialomiţa cursurile se vor suspenda, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit. Nu este prima dată când Primăria Capitalei recurge la o astfel de soluție. Rămâne de văzut dacă de această dată va și funcționa.

Potrivit unui comunicat al MEN, informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene/IŞMB, în cursul zilei de joi (ora de referinţă 15,00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

"Precizăm că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti", se arată în comunicat, potrivit agerpres.ro.

În Sectorul 1, grădiniţa nr. 248 va fi deschisă pentru copiii preşcolari, ai căror părinţi nu au posibilitatea să îi plaseze sub supraveghere în contextul închiderii instituţiilor şcolare din cauza vremii nefavorabile.

"Este o soluţie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinţi care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii şcolilor şi a grădiniţelor. Pentru viitor, vom face un plan de acţiune la nivelul Sectorului 1 astfel încât, în asemenea situaţii, să deschidem alternativ, mai multe grădiniţe în care părinţii să-şi poată aduce copiii atunci când unităţile şcolare se închid din cauza condiţiilor meteo", a afirmat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit mediafax.ro.

Grădiniţa menţionată poate găzdui până la 140 de copii care vor beneficia, între orele 08:00 şi 18:00, de supraveghere de specialitate şi, contra sumei de 14 lei, de o masă caldă. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 reamintesc că la aducerea copiilor la grădiniţă, părinţii trebuie să completeze o cerere şi să aibă asupra lor originalul sau o copie a Cărţii de Identitate.

Și Primăria Sectorului 5 a luat o măsură similară.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI