Evenimentul Zilei > Social > Lista țărilor care impun restricţii românilor! MAE, anunţ de ultima oră
Lista țărilor care impun restricţii românilor! MAE, anunţ de ultima oră

Lista țărilor care impun restricţii românilor! MAE, anunţ de ultima oră

Lista cu ţările care impun restricţii românilor! MAE, anunţ de ultima oră. Pe lângă Bulgaria, Austria, Croaţia se alătură şi Cehia ţărilor europene care impun restricţii românilor.
Lista țărilor care impun restricţii românilor! MAE, anunţ de ultima oră. Românii care intră pe teritoriul ceh trebuie să prezinte un test molecular PCR. Acesta să fie efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii şi să fie negativ.

Lista țărilor care impun restricţii românilor!

Pentru că România este inclusă pe lista roşie trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR. Testul trebuie efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii, se arată în comunicatul MAE.

“Accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate. Întoarcerea la reşedinţă, deplasarea în scop de muncă, studii, raţiuni familiale. Aici sunt excluse călătoriile în scop turistic”.

MAE subliniază faptul că toate persoanele care călătoresc în acest stat trebuie să completeze, în prealabil, Formularul electronic de localizare. Public Health Passenger Locator Form.

Lista țărilor care impun restricţii românilor

Statele din Europa care, în context COVID-19, impun restricții  pentru cetățenii care vin din România sunt:

MAE, anunţ de ultima oră cu privire la Bulgaria

Persoanele obligate la test PCR negativ pot intra în Bulgaria numai prin anumite puncte de frontieră, se mai arată în comunicatul MAE.

Românii care doresc să intre pe teritoriul Bulgarie şi care nu se încadrează în excepţiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, pot intra în ţara vecină numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin şi Vama Veche-Durankulak.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile să se informeze înainte de a pleca la drum:

– să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află:  AICI sau să apeleze numărul de telefon 0040 21 431 20 59 pentru notificarea prezenței în statele în care se află la acest moment și comunicarea datelor de contact.