Liiceanu a pierdut pentru a doua oară procesul cu Victor Roncea. Curtea de Apel i-a dat dreptate jurnalistului în cazul articolelor din EVZ

Liiceanu a pierdut pentru a doua oară procesul cu Victor Roncea. Curtea de Apel i-a dat dreptate jurnalistului în cazul articolelor din EVZ

Dosarul s-a judecat la Curtea de Apel București. În faza apelului, verdictul magistraților fiind în favoarea EVZ și a jurnalistului Victor Roncea

Gabriel Liiceanu s-a arătat deranjat de o serie de articole scrise de Victor Roncea în Evenimentul Zilei, drept pentru care a deschis un proces la Tribunalul București, pe care l-a pierdut cu brio.

La Tribunalul București, cererea făcută de Gabriel Liiceanu, prin care solicita obligarea EvZ și a jurnalistului Victor Roncea la plata unor daune morale de 50.000 de euro, a fost respinsă de judecători.

Articolele semnate Victor Roncea, în EvZ erau, practic, un bilanț al activităților îngemănate ale Frontului Salvării Naționale și Grupului pentru Dialog Social din anii ’90 și după, când intelectualii GDS au recomandat votarea lui „Iliescu – KGB”, se detașau tocmai prin prezentarea în premieră și exclusivitate a unor documente cu totul inedite, din arhivele judecătorești.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acestea probau mai multe ilegalități în lanț, între care conferirea sediului de lux al UTC din Calea Victoriei 120 de către Silviu Brucan, membru fondator al GDS, în calitatea lui de conducător al Consiliului FSN sau acordarea unor sume de bani din contul Ministerului Culturii de către Andrei Pleșu, la rândul lui ministru FSN și membru fondator al GDS, toate acestea înainte ca grupul să fie înființat legal. Pe deasupra, Pleșu și-a înzestrat prietenul și colegul de grup de influență cu fosta Editură a Partidului Comunist, rebotezată Humanitas.

Curtea de Apel București a respins apelul

După ce Tribunalul București a dat primul verdict, Liiceanu a făcut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel București. Recent, mai exact pe data de 25 noiembrie 2020, judecătorii au decis să respingă apelul filosofului Gabriel Liiceanu, ca nefondat. ”Respinge apelul ca nefondat. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în verdictul judecătorilor.

Jurnalistul Victor Roncea a fost apărat magistral de SCA Țuca Zbârcea & Asociații prin avocații Dan Cristea și Ana Pârvu. Liiceanu a fost reprezentat, lamentabil, după cum afirmă sursele noastre, de avocata GDS, a Monicăi Macovei și Laurei Codruța Kovesi, Nicoleta Popescu. La termenul respectiv, în scurta sa pledoarie, avocata lui Liiceanu a mințit completul de judecători în rafale, de trei ori, fapt demonstrat de Victor Roncea pe loc și consemnat ca atare în înregistrarea ședinței, disponibilă oricărui curios, arată jurnaliști de la Activenews.ro.