Lovitură dură pentru Liiceanu! Filosoful a pierdut procesul împotriva unui renumit jurnalist

Lovitură dură pentru Liiceanu! Filosoful a pierdut procesul împotriva unui renumit jurnalist

Filosoful Gabriel Liiceanu a pierdut un proces important, intentat împotriva unui jurnalist.

„Breaking News! Am câștigat procesul cu filosoful Liiceanu și cu editura Humanitas, proces în care mi se solicitau daune totale de 100.000 de euro pentru că am cutezat să mă apăr și să ripostez la un atac venit din partea filosofului, culmea! Despre dramoletele din sala de judecată și despre pledoariile martorilor acuzării, promit să vă povestesc cât de curând!

P.S. Și pentru că mă întreabă foarte multă lume, în privat, ce avocat m-a reprezentat, cu acordul domniei sale, este vorba de domnul avocat Mihai Mustăciosu”, a scris Ionuț Cristache pe pagina sa de Facebook.

Victor Roncea și Evenimentul Zilei au câștigat. Liiceanu rămâne un profitor al relațiilor dintre GDS și FSN

Amintim că, în decembrie 2019, jurnalistul Victor Roncea și Evenimentul Zilei au câștigat irefutabil procesul intentat de eseistul Gabriel Liiceanu pentru articolele publicate de ziarul nostru anul trecut, cu titlurile „GDS a fost fondat de un agent sovietic și unul maghiar, secondați de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu (I)” şi „GDS, fondat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, împreună cu un agent sovietic și unul maghiar (II)”, respectiv Silviu Brucan și Alin Teodorescu, urmate de „Afacerea privatizării Humanitas de către Pleșu și Liiceanu, într-un dosar aflat la CEDO”.

Patronul Humanitas a pretins în acțiunea sa judecătorească, alcătuită cu numeroase inadvertențe, invenții și greșeli de limbă și exprimare de către avocata Nicoleta Popescu, că toate afirmațiile noastre sunt „mincinoase” și „denigratoare” și că nu sunt și nu pot fi probate de nici un fel de dovadă, drept pentru care solicită daune morale de 50.000 de euro de la fiecare dintre părți, total 100.000 euro.

În fapt, articolele noastre, scrise ca un bilanț al activităților îngemănate ale Frontului Salvării Naționale și Grupului pentru Dialog Social din anii ’90 și după, când intelectualii GDS au recomandat votarea lui „Iliescu – KGB”, se detașau tocmai prin prezentarea în premieră și exclusivitate a unor documente cu totul inedite, din arhivele judecătorești.