Cea mai bogată Familie Regală din Europa. Un imperiu cât PIB-ul României

Cea mai bogată Familie Regală din Europa. Un imperiu cât PIB-ul României Sursă foto: captură video Youtube

Regele uneia dintre cele mai mici țări din lume, situată în Europa, conduce o dinastie de aproape o mie de ani, care a rezistat războaielor, catastrofelor naturale și conflictelor politice. Este vorba despre Hans-Adam al II-lea, a cărui avere ar fi mai mare decât cea a Regelui Charles.

Cea mai bogată Familie Regală din Europa. A construit un imperiu fără să se implice în războaie

Hans Adam al II-lea

Hans Adam al II-lea

În prezent, imperiul financiar din spatele regelui Hans-Adam al II-lea de Liechtenstein ar valora aproximativ nu mai 300 de miliarde de euro, iar majoritatea banilor vin din domeniul în care principele  este cel mai priceput gestionarea banilor pentru super-bogaţii lumii, notează Express. 

Firma  care gestioneaă active financiare, LGT, a fost înființată în urmă cu un secol. Conform sursei amintite,  şi-a dublat activele administrate şi veniturile din exploatare în ultimul deceniu. În 2008 a avut o cădere uloară, când întreaga lume era sub efectul crizi economice.

Acum, familia lui Hans-Adam al II-lea se bucură de avere estimată ca fiind de dublă față de cea a Regelui Carol al III-lea.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Banii nu au adus fericirea” în viața regelui Hans -Adam al II-lea. Tragediile care i-au marcat viața

Familia Princiară din Liechtenstein a trecut prin momente grele,  după ce fiul cel mic al Prințului Hans Adam, șeful statului și al casei, a murit la vârsta de 51 de ani. Prințul Constantin s-a stins din viață subit,  la 6 decembrie, iar cauzele decesului său sunt necunoscute.

În urmă cu trei ani, în vara anului 2021, el și-a pierdut soția, pe Prințesa Marie, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident cardiovascular.  Și aceasta nu este singura pierdere.  Hans -Adam al II-lea și-a pierdut și o noră, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Din acest motiv, putem spune că notorietatea și banii nu l-au ferit de tragedii.

În cel mai recent „top al bogaților” se afla  pe locul 215 .