SUA şi ţările occidentale luptă cu Rusia într-un război, prin intermediari

SUA şi ţările occidentale luptă cu Rusia într-un război, prin intermediari Sursa foto: Statul Major/Ucraina

Războiul dintre Rusia şi Ucraina nu s-a încheiat şi nici nu pare a se încheia. Motivul, război pentru putere prin intermediari. SUA şi ţările occidentale luptă cu Rusia într-un război prin intermediari. Furnizează arme, oferă sprijin. Şi cel mai important, se asigură că acest război nu se va încheia.

Dacă ne uităm la această situaţie, pare că numai Turcia doreşte pacea. Atunci când privim programele tv, auzim: Ucraina nu a înregistrat pierderi, economia Rusiei nu a avut de suferit, Ucraina înaintează. Rusia a trimis arme nucleare în Belarus...

Întreaga lume pierde din acest război. După pandemie, războiul economic a afectat pe toată lumea.

Dar voi ce faceţi? Parcă v-aţi obişnuit cu războaiele. Să nu ne obişnuim cu războaiele. Copiii noştri să nu considere războaiele ca ceva normal. Una dintre cele mai importante moşteniri pe care să o lăsăm copiilor noştri de ziua tatălui să fie pacea. Felicitări tuturor taţilor de ziua tatălui. Nu numai astăzi, toate zilele să fie ziua tatălui. Copiii să-şi preţuiască şi mai mult taţii, scrie milliyet.com.tr.

Ne puteți urmări și pe Google News

Summit-ul NATO şi reuniunea privind Siria

În zilele următoare vor avea loc două reuniuni importante. Una dintre reuniuni este summit-ul NATO, iar cealaltă este reuniunea privind Siria, care se va desfăşura în Kazahstan. La summit-ul NATO vor participa liderii SUA şi ai țărilor europene. La summit este invitat şi preşedintele Ucrainei. Tema este Ucraina. Rezultatul va fi un pas către pace? După părerea mea, nu. Rusia va fi criticată, se va discuta foaia de parcurs pentru continuarea războiului. Numai Turcia va spune pace. Se vor exercita presiuni asupra Turciei în problema Suediei. Multe întâlniri bilaterale.

Şi reuniunea privind Siria, care se va desfăşura peste câteva zile, este foarte importantă. Se vor reuni adjuncţii miniştrilor de externe din Turcia, Rusia, Iran şi Siria. Miniştrii de externe din aceste patru ţări s-au întâlnit pe data de 10 mai, la Moscova. S-a decis pregătirea foii de parcurs pentru ameliorarea relaţiilor dintre Turcia şi Siria. Se preconizează discutarea acestei foi de parcurs la reuniunea din  Kazahstan.

Îmbunătăţirea relaţiilor dintre Turcia şi Siria va contribui atât economic la dezvoltarea regiunii, cât şi la instaurarea păcii în această zonă. Pentru a nu ne mai confrunta cu un nou flux de refugiaţi şi pentru întoarcerea acasă a sirienilor, în regiune este nevoie de linişte.

Încotro se îndrepată încălzirea globală?

Iunie este pe sfârşite. În fiecare zi a plouat şi au fost avertizări de inundaţii. Iar în următoarele zile vor începe dezbaterile despre secetă. Trebuie să ne gândim bine la motivele acestor fenomene. Încălzirea globală şi consecinţele ei. Încălzirea globală generează consecinţe negative asupra schimbărilor climatice. Dacă nu puteam apăra natura, vedem care sunt consecinţele. Nu ar trebui să murdărim natura. Ar trebui sa folosim mai mult energia regenerabilă. Pentru a putea lăsa o lume mai bună copiilor noştri trebuie să ne schimbăm noi fără a schimba prea mult natura.

Disputele în CHP se vor termina?

În CHP (Partidul Republican al Poporului-n.trad.) au loc dispute privind schimbarea. După alegeri se vorbeşte despre schimbarea preşedintelui partidului. Ekrem İmamoğlu se pregăteşte să devină preşedinte. Însă Kemal Kılıçdaroğlu transmite mesaje că nu va renunţa la funcţie. În CHP sunt grupări foarte diferite. Din acest motiv, pare că aceste dispute se vor prelungi până la congres şi după.

 Operaţiunile MIT se vor înmulţi

În aceste zile, MIT (Organizaţia Naţională de Informaţii a Turciei-n.trad.) şi-a pus semnătura pe operaţiuni de succes în lupta împotriva terorismului. În fiecare zi un nume important este neutralizat. Conform informaţiilor pe care le am, numărul operaţiunilor punctuale va creşte.  Şi astfel se va intra într-o nouă fază a luptei împotriva terorismului. Şi dronele îndeplinesc misiuni importante în operaţiunile punctuale în lupta împotriva terorismului. (Rador)