Alertă alimentară într-un lanț de magazine! Un produs ar fi contaminat cu Salmonella. Foto
- Antonia Hendrik
- 1 mai 2025, 23:03

Lidl a retras de la vânzare un lot de semințe de susan, după ce s-a descoperit o posibilă contaminare cu bacteria Salmonella, care poate fi dăunătoare pentru sănătatea consumatorilor.
Lidl România, despre produsul periculos
Produsul retras poate reprezenta un risc pentru sănătate, în special pentru copii, vârstnici, femei însărcinate și persoane cu imunitate scăzută. Bacteria suspectată, Salmonella, este cunoscută pentru provocarea infecțiilor digestive, care pot fi însoțite de febră, crampe abdominale și diaree severă. Din acest motiv, autoritățile recomandă cu tărie evitarea consumului acestui produs, chiar dacă nu prezintă modificări vizibile.
Marca „Belbake Semințe de susan 200 g”, distribuită de Olimp Company SRL, este vizată de la retragerea de la raft. Produsul are data de expirare 06.02.2026 și lotul 304-250641-1. Conform unui comunicat publicat pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), retragerea a fost efectuată preventiv, dar suspiciunile sunt serioase.

Lidl. Produs retras de la raft. Sursa foto: ansvsa.ro
„În cazul acestui lot, nu poate fi exclusă contaminarea cu Salmonella. Această bacterie poate provoca îmbolnăviri serioase ale tractului digestiv, iar pentru anumite categorii de persoane – tineri, vârstnici, gravide, persoane imunodeprimate – simptomele pot fi severe. Din considerente de siguranță alimentară, producătorul Olimp Company și Lidl România au reacționat prompt și au retras produsul de pe piață”, se arată în anunțul companiei.
Clienții pot returna produsul
Clienții sunt sfătuiți să nu consume produsul și au posibilitatea de a-l returna în magazine, primind banii înapoi. Mai exact, reprezentanții Lidl subliniază importanța de a nu consuma produsul și informează că acesta poate fi returnat în orice magazin Lidl din țară, iar suma plătită va fi rambursată integral, fără a necesita bonul fiscal.
Bacteria Salmonella este una dintre cele mai periculoase cauze ale toxiinfecțiilor alimentare, putând provoca simptome precum febră, crampe abdominale, vărsături și diaree. În cazuri severe, în special în rândul persoanelor vulnerabile, poate fi necesară spitalizarea.