Liderul grupării ISIS a fost ucis. Cine va fi noul conducător

Liderul grupării ISIS a fost ucis. Cine va fi noul conducător Stat Islamic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gruparea ISIS a anunțat joi moartea liderului său Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, despre care a spus că a fost ucis în confruntările din nord-vestul Siriei.

Statul Islamic anunţă moartea liderului său, Abu Al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, ucis într-o confruntare cu gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham în provincia siriană Idleb.

Liderul „a fost ucis după ciocniri directe” cu gruparea extremistă Hayat Tahrir al-Sham în provincia Idlib, a declarat un purtător de cuvânt al ISIS într-un mesaj înregistrat pe Telegram, fără a preciza când a fost ucis.

Liderul grupării Statului Islamic fost ucis. Cine va fi noul conducător

De asemenea, purtătorul de cuvânt a anunțat că noul lider al grupării (al cincilea) va fi Abi Hafsan al-Hashimi al-Qurashi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai exact, gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) anunţă joi, într-o înregistrare audio postată pe Telegram, moartea liderului său Abu Al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, ucis în confruntări cu gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), în nord-vestul Siriei.

Abu Al-Hussein al-Husseini al-Qourashi a fost ucis în urma unei confruntări directe (...) într-o localitate în provincia Idleb cu HTS, fosta aripă locală a Al-Qaida, care încerca să-l captureze, anunţă un purtător de cuvânt al SI într-o înregistrare audio publicată pe unul dintre canalele pe Telegram ale grupării.

Primul lider al grupului, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis, tot la Idlib

Predecesorul său, Abu Ibrahim al-Qurashi, a fost ucis în februarie anul trecut într-un raid american în provincia Idlib, iar primul lider al grupului, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis, tot la Idlib, în ​​octombrie 2019.

După o ascensiune fulgerătoare în Irak și Siria în 2014, care l-a văzut cucerind zone vaste de teritoriu, ISIL și-a văzut autoproclamatul „califat” prăbușindu-se sub un val de ofensive. Gruparea Statului Islamic a fost marcată la vremea respectivă de decapitări și crime în masă.

În cazul în care anunţul grupării se adevereşte, el ar contrazice declaraţii ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a anunţat în aprilie că Abu Al-Hussein al-Husseini al-Qurashi a fost ucis în Siria într-o operaţiune a serviciilor secrete turce, informează aljazeera.com.