Atac terorist în timpul slujbei de înmormântare. Oamenii au fost mitraliați de teroriștii din Statul Islamic

Atac terorist în timpul slujbei de înmormântare. Oamenii au fost mitraliați de teroriștii din Statul Islamic

Atacul terorist a avut loc în timpul unei slujbe de înmormântare la care participau mai multe sute de persoane.

Din primele informații, în urma acestui atac terorist au murit 13 persoane, iar alte 50 au fost rănite.

Martorii au relatat faptul că teroriștii din cadrul Statului Islamic s-au apropiat de locul unde se ținea slujba de înmormîntare și au deschis focul cu o mitralieră amplasată la bordul unui autoturism de teren. După atac, teroriștii au reușit să fugă.

Acest atac vine la câteva zile după un altul care a avut loc într-o piață din Bagdad. În urma acestui aveniment au murit 30 de persoane, iar alte 50 au fost rănite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacurile teroriste care au loc pe teritoriul Iraq-ului s-au înmulțit în acest an. În luna ianuarie, 32 de oameni au murit şi 110 au fost răniţi, în cadrul unei explozii cu bombă care a avut loc la Bagdad. Ambele atacuri au fost revendicate de gruparea Stat Islamic.

Atacul din piața din Bagdad

Printre victime s-au numărat zeci de femei și copii, explozia având loc în piața Wahailat, în partea de est a Bagdadului.

Piața, la fel ca alte locuri publice, era plină de oameni ce se pregăteau să serbeze festivalul religios Eid al-Adha. Înregistrările publicate pe social media arată femei cu copii în brațe care țipă în timp ce părăsesc locul exploziei.

Într-un mesaj difuzat pe canalul său Telegram, Statul Islamic afirmă că atentatul a fost comis de un kamikaze, Abu Hamza Al-Iraqi, care şi-a detonat centura cu explozibili.

Ali Yassin, un rezident din Sadr spune că și-a pierdut orice speranță ca Irakul să devină un loc sigur pentru copiii ei.

”Nu trece nici măcar o zi fără un accident tragic. De ce nu putem trăi ca în celelalte țări? De ce nu ne putem bucura de pace ca restul lumii? Dacă aș avea posibilitatea, aș părăsi Irakul și mâine, cu toată familia mea”, a declarat ea pentru CNN.

Oficialii din cadrul guvernului, printre care președintele Irakului și Prim-ministru au condamnat acest ”atac terorist” și au jurat că cei vinovați vor răspunde pentru faptele lor.