Statul Islamic le cere cecenilor să dezerteze din armata rusă și să se alăture grupării jihadiste

Statul Islamic le cere cecenilor să dezerteze din armata rusă și să se alăture grupării jihadiste ISIS. Sursa: Arhiva EVZ

Statul Islamic (ISIS) îi încurajează pe musulmanii ceceni care luptă de partea rusă împotriva Ucrainei să dezerteze și să se alăture filialei bandei jihadiste din Caucaz, potrivit unei proclamații publicate într-una dintre revistele grupării teroriste.

Articolul se intitulează "Un mesaj din inimă pentru frații noștri musulmani din Ucraina" și îi îndeamnă pe musulmani să abandoneze armata lui Putin, pentru că sunt trupe comandate de necredincioși.

De la începutul războiului, rușii au avut sprijinul necondiționat al Ceceniei și al trupelor acesteia, formate în principal din musulmani și renumite pentru ferocitatea lor și pentru că nu respectă principiile generale ale războiului în ceea ce privește prizonierii și răniții. Acestea sunt grupuri care, istoric, s-au remarcat prin natura lor expeditivă şi prin eficiența pe câmpul de luptă. Operațiunea care se desfășoară în Ucraina urmează acest profil.

ISIS condamnă oficialii musulmani care sunt de partea Rusiei

"Performanța pe câmpul de luptă face parte din ADN-ul lor istoric", potrivit experților internaționali în domeniu. "Spre deosebire de Grupul Wagner, care se mișcă mai mult ca o structură paramilitară, cecenii s-au integrat în Armata Rusă în măsura în care Republica Cecenă face parte din Federația Rusă".

Ne puteți urmări și pe Google News

Articolul scris de ISIS condamnă și oficialii musulmani care sunt de partea Rusiei şi consideră, în orice caz, că şi unii şi alţii sunt de partea greșită. Ei subliniază istoricul jihadist al musulmanilor ceceni în trecut și contribuția lor la jihadul din Siria. Este vorba despre a sprijini Statul Islamic împotriva celor care se opun realizării unui "califat global", adaugă ei.

Imaginea de copertă a articolului prezintă jihadiștii care au comis atacurile din noiembrie 2015 la Paris: Abu Umar Al-Belgiki; Abul Qa'Qa' Al-Belgiki; Abu Mujahid Al-Belgia; Abu Fu'ad Al-Franţa; Abu Rayyan Al-Franța; Abu Qital Al-Feransi; Dhul-Qarnayan Al-Feransi; Ukasah Al-Iraqi și Ali Al-Iraqi, informează Middle East Media Research Institute (MEMRI). Traducerea - Rador