Lider pro-rus din Macedonia, reţinut pentru dublu omor. Una din victime avea doar 14 ani

Lider pro-rus din Macedonia, reţinut pentru dublu omor. Una din victime avea doar 14 ani Sursă foto: Presa din Macedonia

Liderul unui partid de extremă dreapta din Macedonia de Nord. Este acuzat că a ucis o fată de 14 ani și un bărbat de 74 de ani

Lider pro-rus din Macedonia de Nord, reţinut pentru crimă dublă. Liderul unui partid de extremă dreaptă din Macedonia de Nord, a fost arestat marţi seara în Turcia. Acesta era căutat în cadrul unei anchete privind o dublă crimă a declarat un ministru din ţara balcanică, scrie AFP.

Lider pro-rus din Macedonia de Nord, reţinut pentru crimă

Conform informațiilor furnizate de poliție, Palevski a fost reținut în orașul turc Balikesir din nord-vestul Turciei, având în vedere că ajunsese acolo călătorind prin Serbia și Bulgaria cu un Rand Rover.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta ar fi părăsit ţara, fiind însoţit de avocatul său.

„Colegii din Turcia m-au informat că iniţiatorul, organizatorul, coordonatorul principal şi autorul direct (al dublei crime) a fost reţinut pe teritoriul lor", a indicat ministrul de interne al Macedoniei de Nord, Oliver Spasovski, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cum a fost comisă crima

Potrivit poliţiei, în aceste crime sunt implicate patru persoane, printre care tatăl fetei. Potrivit anchetei, bărbatul ucis datora bani unuia dintre suspecţi şi este o victimă colaterală. În

măsura în care maşina lui a fost folosită pentru a o răpi pe tânără.

Bărbatul ucis datora bani unuia dintre suspecţi şi este o victimă colaterală, în măsura în care maşina lui a fost folosită pentru a o răpi pe tânără.

Potrivit martorilor, Ljupco Palevski a tras cu o armă și apoi a îngropat cadavrul fără viață.

Maşina a fost găsită ulterior carbonizată în apropierea locului unde a fost descoperit corpul adolescentei, mai scrie AFP.

Victimele se numeau Vanja Gjorchevska, în vârstă de 14 ani, din Skopje și Pance Zhezhovski, în vârstă de 74 de ani, din Veles.

Victima lui Palewski, lider pro-rus

Sursă foto: slobodenpecat.mk

Lider pro-rus din Macedonia de Nord. Cine este Palevski

Ljupco Palevski este cunoscut sub pseudonimul Palco. Vârsta exactă a acestui suspect de crimă rămâne nedezvăluită în informațiile disponibile din diferite mass-media, contribuind la enigma din jurul identității sale.

Palevski, o persoană publică, este un fost om de afaceri şi proprietar de media care a participat la activităţi pro-ruse în ultimii ani.