Legea adopției modificată, promulgată de Klaus Iohannis

Legea adopției modificată, promulgată de Klaus Iohannis Adopție Sursa foto: Arhiva EVZ

Legea adopției modificată a fost  promulgată de Klaus Iohannis. Noutatea este că în cazul celor care activează în sectorul maritim nu sunt considerate întreruperi ale termenului de 6 luni anterior depunerii cererii de atestare a adoptatorului.

Legea adopției modificată, promulgată de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea art. 3 lit. a) din Legea 273/2004 privind procedura adopţiei. În actul normativ se arată că absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor să nu fie considerate întreruperi ale termenului de 6 luni anterior depunerii cererii de atestare a adoptatorului.

„În înţelesul prezentei legi, prin reşedinţă obişnuită în România a adoptatorului/familiei adoptatoare se înţelege situaţia:

Cetăţenilor români sau cetăţenilor români cu multiplă cetăţenie, după caz, care au domiciliul în România, care au locuit efectiv şi continuu pe teritoriul României în ultimele 6 luni anterioare depunerii cererii de atestare; la stabilirea continuităţii nu sunt considerate întreruperi absenţele temporare care nu depăşesc 3 luni, absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor, absenţele determinate de şederea pe teritoriul altui stat ca urmare a existenţei unor contracte de muncă şi nici cele impuse de derularea unor activităţi desfăşurate în interesul statului român sau ca urmare a unor obligaţii internaţionale asumate de România”, arată legea promulgată de Klaus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plajă, Soare, Apus De Soare, FemeieLegea adopției modificată, promulgată de Klaus Iohannis. Sursa foto: Pixabay

Pe 14 martie 2023, Senatul a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, iar votul din 19 martie al Camerei Deputaţilor a fost decizional.

Alte decrete semnate de președinte

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 15 aprilie 2024, următoarele decrete:

  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 9 alin. (1) din Legea învățământului superior nr. 199/2023 (Pl-x 576/16.10.2023); Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Debreni Camelia-Lucia, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Arad – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Andraș Cosmin-Gheorghe, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, în prezent delegat prim-procuror adjunct la această unitate de parchet - pensionare;Decret privind numirea în funcția de judecător a doamnei Țical Daria-Mălina la Judecătoria Sectorului 3 București;
  • Decret privind numirea în funcția de judecător a doamnei Roșca Claudia-Maria la Judecătoria Sectorului 3 București;

Și, de asemenea, decretul privind numirea în funcția de procuror a domnului Breje Alexandru-Mihai la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, informează presidency.ro/ro.