Evenimentul Zilei > Actualitate > Legătura secretă dintre Țiriac și clubul Dinamo. Miliardarul a fost deconspirat!
Legătura secretă dintre Țiriac și clubul Dinamo. Miliardarul a fost deconspirat!

Legătura secretă dintre Țiriac și clubul Dinamo. Miliardarul a fost deconspirat!

Miliardarul Ion Țiriac evită de foarte mulți ani să se implice financiar în Clubul Dinamo, dar legătura cu echipa lui Borcea este foarte strânsă.

Legătura dintre Ion Țiriac (81 de ani) și Dinamo este una specială de mulți ani, chiar dacă miliardarul evită să se implice financiar la echipa din Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Și, totuși, a existat un moment în care cei din conducerea „câinilor” au încercat cumva să-i facă intrarea lui Țiriac în interiorul clubului. S-a întâmplat în 2003, atunci când Dinamo a traversat unul dintre cele mai slabe momente din istoria clubului.

Ion Țiriac se implică activ la Dinamo. A fost în cantonament cu jucătorii

Cristi Borcea, președintele de atunci al clubului, l-a rugat pe Ion Țiriac să ajungă în cantonamentul de la Săftica pentru a sta de vorbă cu jucătorii. Dinamo, cu Ioan Andone pe bancă, a înregistrat nouă partide fără victorie, dintre care șapte eșecuri consecutive.

Țiriac a ajuns la Săftica, până la urmă, dar discursul său i-a lăsat mască pe jucători de la Dinamo.

„Măi băieţi, am nişte case prin America de Sud… N-am mai fost pe acolo de ani de zile, nici nu mai ştiu ce-o fi cu ele”, a spus Țiriac, spre mirarea celor din jur.

Ce părereau jucătorii lui Dinamo despre Țiriac?

Jucătorii cu personalitate, precum Giani Kiriță sau Mugur Bolohan au reacționat imediat: „nea Ion, ştiţi… Pe noi ne bat toţi de vreo şapte meciuri.

Credeam c-o să ne daţi vreun sfat, ceva”, au spus ei.

Țiriac le-a răspuns imediat, spre amuzamentul întregii asistențe: „Da, mă, am auzit că vă bat cam toţi. Dar de ce m-or fi chemat ăştia pe mine nu pot să-mi dau seama, că n-am nici o treabă cu meciurile voastre”, a spus, potrivit Gsp.ro, extrem de serios Ion Țiriac.

Atmosfera s-a destins, după care omul de afaceri a plecat și nici nu a mai revenit.

Întâmplător sau nu, după acea întrevedere, Dinamo a început să adune puncte și să depășească perioada neagră.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: