Evenimentul Zilei > Social > La vacanțe „cântă găina”. Cum decid românii unde pleacă în concediu
La vacanțe „cântă găina”. Cum decid românii unde pleacă în concediu

La vacanțe „cântă găina”. Cum decid românii unde pleacă în concediu

Femeile sunt cele care decid unde pleacă familia în vacanţă şi tot ele rezervă hotelul, iar această tendinţă se menţine la toate segmentele de vârstă.

Sunt concluziile unui studiu realizat de portalul Litoralulromanesc, care a luat în calcul circa 40.000 de rezervări din lunile iunie şi iulie ale acestui an.

În peste 60,5% din cazuri, femeile au fost cele care au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au rezervat şi hotelul. Din totalul rezervărilor, doar 39,5% au fost făcute de bărbaţi.

„Indiferent de vârstă, tot femeile decid în cuplu, în majoritatea cazurilor, unde se face vacanţa. Pentru sejururile de litoral vorbim mai ales de familii cu copii şi, în general, mama are această preocupare, respectiv să aleagă destinaţiile şi în funcţie de preferinţele şi nevoile copiilor. Taţii preferă, probabil, să lase decizia în mâinile soţiilor, ca să nu li se reproşeze atunci când ajung la mare că nu au făcut alegerea corectă”, a declarat Ionuţ Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.


Shut down după orele 23.00. Prefectul Constanței: „Sunt conștient că astfel de măsuri sunt teribil de nepopulare. Îmi asum toate insultele și criticile”

Turiștii, ca sardelele pe Litoral. Coronavirusul nu pare să existe pe plajă


De asemenea, în majoritatea cazurilor în care femeia face rezervarea, este vorba despre familii cu copii. Atunci când rezervarea este făcută de bărbat, în general este vorba despre cupluri fără copii.

Potrivit aceluiaşi studiu, în această vară, pe litoral, s-au făcut mult mai multe rezervări last minute decât anul trecut.

„În aceeaşi perioadă a anului trecut, majoritatea turiştilor îşi făceau rezervări cu două săptămâni – o lună înainte de sejur, iar acum îşi fac cu o zi – maxim două săptămâni înainte, iar acest lucru se întâmpla pentru că nu este predictibil ce măsuri vor mai lua autorităţile”, a mai spus Ionuţ Nedea.


Adolescent dispărut dintr-un camping de pe Litoral. Sunați la 112, dacă l-ați văzut

Vacanță pe litoral, cu turiști pândiți de polițiști. Chefurile s-au lăsat cu amenzi!


Totodată, în ultima vreme, s-a mai constatat şi o tendinţă de creştere a ponderii rezervărilor pentru sejururi în timpul săptămânii, care nu includ weekend-ul, în condiţiile în care în timpul săptămânii nu este foarte aglomerat şi pentru că tarifele sunt, în medie, cu 10% mai mici.

Durata medie a sejurului pe litoralul românesc este de 5,5 nopţi în această vară faţă de 5,1 nopţi în vara anului trecut.