Evenimentul Zilei > International > La un pas să îi UCIDĂ. LECŢIE DE VIAŢĂ dată de rebelii sirieni LUPTĂTORILOR ISIS: Noi NU suntem ca voi. Gest IMPRESIONANT | VIDEO
La un pas să îi UCIDĂ. LECŢIE DE VIAŢĂ dată de rebelii sirieni LUPTĂTORILOR ISIS: Noi NU suntem ca voi. Gest IMPRESIONANT | VIDEO

La un pas să îi UCIDĂ. LECŢIE DE VIAŢĂ dată de rebelii sirieni LUPTĂTORILOR ISIS: Noi NU suntem ca voi. Gest IMPRESIONANT | VIDEO

Un grup de rebeli sirieni a publicat un videoclip cu o falsă execuţie în care cruţă viaţa a nouă luptători ISIS. Fanaticii îmbrăcaţi în costume de culoare portocalie sunt duşi într-o locaţie deşertică de către răpitorii mascaţi şi sunt forţaţi să îngenunchieze.

Mimând acţiunile fanaticilor ISIS, care au ucis sute de oameni în faţa camerei de luat vederi, rebelii sirieni îi ameninţă cu arm ape militanţii grupării teroriste capturaţi, pregătiţi să tragă.

Totuşi, spre deosebire de multe videoclipuri ale propagandei ISIS, în care prizionierii ar fi fost împuşcaţi la un moment dat, soldaţii camuflaţi care luptă pentru Frontul Levantului, îşi dau măştile jos şi îşi pun armele înapoi în toc.

Un cleric îmbrăcat într-o haină de culoară albă, port tipic islamismului, le spune prizonierilor: “Nu asta e politica noastră. Noi nu suntem răi”.

Bărbaţilor li s-a spus apoi că se vor întoarce în închisoare. Videoclipul, numit musulmanii nu sunt criminali, a fost realizat de Frontul Levantului, o coaliţie a rebelilor sirieni combatanţi ai ISIS.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.