Evenimentul Zilei > International > La o săptămână după atacul cu ricin, doi teroriști înarmați au fost prinși în apropierea lui Donald Trump
La o săptămână după atacul cu ricin, doi teroriști înarmați au fost prinși în apropierea lui Donald Trump

La o săptămână după atacul cu ricin, doi teroriști înarmați au fost prinși în apropierea lui Donald Trump

Două persoane înarmate au fost arestate la aeroportul din Toledo, Ohio, la câțiva pași de mitingul elecctoral organizat de Donald Trump.

John Davison, în vârstă de 38 de ani, și Vicki Davison, de 33 de ani, din Virginia Beach se confruntă cu mai multe capete de acuzare, printre care amenințare teroristă.

FBI și alte servicii secrete participă la anchetă.

Cei doi suspecți au fost arestați în spatele aeroportului Toledo din Ohio, luni seara, în momentul în care președintele Donald Trump participa la un miting electoral pe aeroport.

Potrivit unei relatări din Sentinel Tribune, poliția a fost alertată de un martor care a văzut doi indivizi coborând dintr-o mașină și mergând pe șinele de cale ferată aflate în spatele aperoportului, purtând un rucsac și o lopată.

La arestarea celor doi suspecți, poliția a descoperit două lopeți, o furcă, arme de foc printre care un pistol Glock cu încărcător mărit, 200 de cartușe și patru garouri.

Șeful departamentului de poliție din Lake Township, Mark Hummer, a declarat pentru Sentinel Tribune că agenții săi au percheziționat mașina pe care bărbatul și femeia o închiriaseră, o Toyota Camy, și au descoperit mai multe obiecte „de natură suspectă”, fără a fi totuși ilegale.

El a adăugat că cei doi indivizi au fost reținuți fără incidente.

„Nu au opus rezistență, dar nici nu cooperează.”

Hummer a mai declarat și că John Davison a fost interpelat și cu o seară în urmă, de către poliția din Walbridge, Ohio, pentru „violare de proprietate”.

John și Vicki Davison sunt puși sub acuzare pentru amenințare teroristă, o infracțiunde de gradul trei; port de arme disimulate, infracțiune de gradul patru; incitare la panică, infracțiune de ultimul grad: violare de proprietate, infracțiunde de gradul patru.

Până în prezent, potrivit comunicatelor FBI, nimic nu arată că există o legătură între capturarea celor doi și mitingul electoral al lui Donald Trump din apropiere.

Arestarea lui John și Vicki Davison vine la o săptămână după ce un plic conținând ricin, o otravă mortală pentru care nu există antidot, i-a fost trimis lui Trump la Casa Albă din Canada, dar care a fost interceptat de poliție.

O cantitate de ricin 500 de micrograme, egală cu o gămălie de ac, este suficientă pentru a omorî un om.

Cea care a trimis plicul cu otravă, o canadiană de 53 de ani pe nume Pascale Cecile Veronique Ferrier, din St. Hubert, Quebec, a fost arestată duminică noaptea în timp ce încerca să pătrundă ilegal în Statele Unite, dispre Canada. Femeia avea asupra ei o armă de foc.

Ferrier a fost expulzată din Statele Unite în martie 2019, după ce a fost prinsă cu un carnet de conducere fals.