Evenimentul Zilei > Social > La ce ne poate ajuta usturoiul în această perioadă
La ce ne poate ajuta usturoiul în această perioadă

La ce ne poate ajuta usturoiul în această perioadă

Consumul zilnic de usturoi ţine doctorul la distanță. Iar în aceste vremuri - în lupta cu noul coronavirus - se recomandă în mod special consumul deoarece cercetătorii continuă să scoată la iveală beneficii incredibile ale acestui aliment.

Usturoiul este un condiment utilizat în întreaga lume. Se folosește cu ușurință pentru gătit dar şi crud. Beneficiile usturoiului sunt multe, iar acum este recomandat în mod special din motive lesne de înţeles: stimulează sistemul imunitar.

-Usturoiul conține proprietăți antibacteriene, anti-fungice și antivirale.
-Usturoiul  este încărcat absolut cu vitamina C. De asemenea, conține o cantitate mare de potasiu, ceea ce înseamnă că ajută la absorbția altor nutrienți. Mirosul curăță problemele afecțiunii și gâtului.
– Ajută la combaterea oboselii
– Ajută la problemele digestive
– Usturoiul este un luptător major împotriva cancerului. Studiile au legat consumul de usturoi la un risc scăzut pentru cancerul de sân, stomac, colon, esofag și cancer pancreatic.
– Usturoiul este un antiinflamator. Acest condiment are proprietăți anti-artritice.
– Usturoiul blochează progresul în creștere al celulelor grase care poate ajuta la eliminarea obezității din cauza compușilor săi care conțin sulf.
– Usturoiul poate ajuta la curățarea organismului de toxine. Activează enzimele hepatice.
– Te poate ajuta să scapi de negi
– Când este fiert și se bea ca un ceai, poate ajuta să scapi de tuse
– Usturoiul fiert poate scădea colesterolul
– Usturoiul fiert poate scădea tensiunea arterială

Dumă cum se observă usturoiul este extrem de necesar. Şi dacă ziua nu putem să-l consumăm din cauza mirosului se recomandă măcar seara să nu uităm de el. Există şi un truc: să mâncăm frunze de pătrunjel, iar mirosul de usturoi va fi alungat. Nu uitaţi, un pic de usturoi pe zi poate ajuta cu adevărat să păstreze sănătatea precară și este un remediu incredibil de ușor, comod și chiar gustos.