Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis, la şedinţa CSM: „Un magistrat este atât de independent, cât alege el să fie. CSM, Înalta Curte şi Parchetul General ar trebui să aibă iniţiativă legislativă”
Klaus Iohannis, la şedinţa CSM: „Un magistrat este atât de independent, cât alege el să fie. CSM, Înalta Curte şi Parchetul General ar trebui să aibă iniţiativă legislativă”

Klaus Iohannis, la şedinţa CSM: „Un magistrat este atât de independent, cât alege el să fie. CSM, Înalta Curte şi Parchetul General ar trebui să aibă iniţiativă legislativă”

Preşedintele României Klaus Iohannis a participat, marţi, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care s+a reunit se reuneşte pentru a-şi alege noua conducere, pentru funcţia de preşedinte candidând judecătorii Alexandru Şerban şi Marius Tudose, iar pentru vicepreşedinte, procurorul Bogdan Gabor.

"Şedinţa este un moment de bilanţ. Având în vedere scopurile întâlnirii de astăzi, aş vrea să vă vorbesc despre viziunea mea asupra rolului şi despre misiunile constituţionale pe care le aveţi", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a vorbit şi despre liderii cu care sunt identificate instituţiile.

"Un magistrat este atât de independent, cât alege el să fie. Este responsabilitatea mea ca Justiţia să beneficieze de oamenii potriviţi, atât cât ţine de competenţa mea. Este de datoria mea să arăt că instituţiile nu trebuie identificate cu imaginea liderilor, nu aparţin conducătorilor. Doar aşa ne putem feri de situaţii nedemocratice periculoase", a adăugat Iohannis.

"CSM, Înalta Curte şi Parchetul General ar trebui să aibă iniţiativă legislativă", a mai declarat Klaus Iohannis, care a adăugat că un alt obiectiv este garantarea integrităţii instituţionale şi funcţionale a instituţiilor din sistemul judiciar.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: