"Din iniţiativa preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, a început procesul de consultări la nivel interinstituţional pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare", se arată într-un comunicat de presă difuzat de către Administraţia Prezidenţială.

Astăzi, consilierul prezidenţial George Scutaru şi consilierul de stat Sebastian Huluban au avut o întâlnire cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Naţionale, solicitându-se din partea deputaţilor propuneri în acest sens. Un demers similar va fi făcut și în Comisia de Apărare a Senatului.

Pe 9 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în plenul Parlamentului că, în decursul acestei sesiuni parlamentare, va prezenta Parlamentului strategia naţională de apărare. "Respectul faţă de instituţia Parlamentului se exprimă şi în îndeplinirea obligaţiilor care îmi revin în calitate de preşedinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia naţională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală", declara Iohannis.

Te-ar putea interesa și: