Puține informații răzbat dincolo de frontierele Coreii de Nord, cea mai izolată țară din lume. Observatorii internaționali afirmă că Phenianul pregătește o mare paradă militară care ar putea avea loc sâmbătă  pentru a marca 75 de ani de la înființarea Partidului Muncitorilor.

Ocazie cu care vor fi transmise noi mesaje către „imperialiști”. Liderul Kim Jong-un va ține un discurs mobilizator și înflăcărat, dar este de așteptat ca armata nord-coreeană să confirme temerile vecinului din sud (și ale Occidentului) și să dezvăluie noi rachete balistice, potrivit unor. informații de la mai multe mass-media și oficiali.

Presa de stat nord-coreeană a publicat săptămâna aceasta fotografii în care arată mulțimi de delegați și alți vizitatori care poartă măști și care sosesc în capitală pentru a participa la festivități.

Agenția de știri sud-coreeană Yonhap a citat surse care evocă semnale că televiziunea publică nord-coreeană se pregătește să difuzeze o mare paradă militară. Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar putea, de asemenea, să țină un discurs, a adăugat Yonhap.

Potrivit oficialilor din Coreea de Sud și SUA, Coreea de Nord ar putea profita de această paradă pentru a prezenta noua sa rachetă balistică intercontinentală.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE