Conform Daily Star, această modificare în organigrama serviciilor secrete nord-coreene alimentează şi mai mult varianta morţii dictatorului.

Respectivul şef din serviciile secrete făcea partea din echipa de securitate a lui Kim Jong-un, ceea ce ridică şi mai multe semne de întrebare cu privire la dispariţia care a făcut ocolul lumii.

Coreea Herald a dezvăluit că Jang Kil Song a fost înlăturat din funcția de șef al Biroului general de recunoaștere (RGB), Agenția de informații militare a Coreei Nord, fiind înlocuit de Rim Kwang Il, un general al Armatei nord-coreene.

Şi şeful securităţii lui Kim, Yun Jong Rin, a fost înlocuit din funcţia de comandant al Gărzii Supreme, în locul său fiind numit Kwak Chang Sik, iar autorităţile de la Phenian au refuzat orice comentariu.

Amintim de-a lungul săptămânilor în care au circulat tot felul de speculații cu privire la starea de sănătate a liderului nord-coreean, care nu a fost văzut în public 20 de zile, ulterior au fost semnalate câteva apariţii ale acestuia.

Scepticii cred că este vorba despre o dublură a lui Kim Jong-un, despre care există zvonuri că a murit din cauza unor complicaţii cardiace

În acest context, recentele mișcări guvernamentale din Coreea de Nord au alimentat zvonurile despre misterul din jurul aparițiilor sale limitate în ultimele luni.

Propaganda de la Phenian a publicat luna trecută imagini cu dictatorul prezent la o ceremonie de tăiere a panglicilor unei fabrici, dar specialiştii au pus la îndoială veridicitatea acestora, indicând că omul din imagini nu poate fi decât o dublură a lui Kim.