Evenimentul Zilei > Social > Sincopele vaccinării anti-Coronavirus. Județul Botoșani nevoit să împrumute seringi pentru vaccinarea populației
Sincopele vaccinării anti-Coronavirus. Județul Botoșani nevoit să împrumute seringi pentru vaccinarea populației

Sincopele vaccinării anti-Coronavirus. Județul Botoșani nevoit să împrumute seringi pentru vaccinarea populației

După ce centrele de vaccinare anti-COVID au rămas fără materiale sanitare, autorităţile din judeţul Botoşani au fost nevoite să împrumute din vecini. Astfel, aproximativ 15.000 de seringi din judeţele Iaşi şi Suceava au ajuns acum la Botoșani.

Județul Botoșani împrumută seringi pentru vaccinarea populației. Anunțul a fost făcut de prefectul Județului Botoșani, Dan Nechifor. El spune că situaţia a fost generată de faptul că unitățile medicale nu mai aveau pe stoc seringi.

Lipsa seringilor în spitalele botoșănene

„Săptămâna trecută am rămas fără seringi în procesul de vaccinare şi am solicitat, într-o videoconferinţă cu domnul preşedinte Gheorghiţă (n.r. – medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare), şi ne-au acordat 15.000 de seringi de la Iaşi şi Suceava. S-a ajuns în această situaţie pentru că spitalele din judeţul Botoşani nu puteau să ne pună la dispoziţie un număr atât de mare de seringi, pentru că nu aveau. Dacă nu aveam sprijinul colegilor de la Bucureşti, chiar intram într-o perioadă destul de dificilă”, a conchis Dan Nechifor.

Seringile vor fi restituite imediat după ce judeţul Botoşani va primi stocurile necesare de la DSU.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a precizat că, de asemenea, centrele de vaccinare au beneficiat de donaţii de seringi de 1 ml de la farmaciile din judeţ, scrie Agerpres.

„În momentul respectiv aveam un mic colaps la aprovizionarea cu aceste seringi şi au sărit să ne ajute”, a arătat Adăscăliţei.

De la începutul campaniei de vaccinare, judeţul Botoşani a primit 5.686 de doze de vaccin. Dintre acestea 4.618 au fost deja administrate.

Cel mai bătrân vaccinat

Cel mai în vârstă beneficiar de vaccin anti-COVID-19 din judeţul Botoşani are 97 de ani.  La polul opus, cea mai tânără persoană imunizată are 16 ani, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul DSP, Monica Adăscăliţei.

Bătrânul imunizat este internat la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din oraşul Ştefăneşti. El a fost vaccinat în cadrul programului de vaccinare a persoanelor aflate în centrele rezidenţiale. Până în prezent, din totalul celor 737 de persoane din centrele sociale din judeţul Botoşani au fost vaccinate 310.

De asemenea, cea mai tânără persoană imunizată are 16 ani. Ea este beneficiară a serviciilor sociale în cadrul Centrului „Sfântul Mina” din municipiul Botoşani.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.