Evenimentul ZileiSocialAlexandru Rafila, declarație suprarealistă. Câte vaccinuri trebuie făcute zilnic pentru a atinge obiectivul de imunizare

Alexandru Rafila, declarație suprarealistă. Câte vaccinuri trebuie făcute zilnic pentru a atinge obiectivul de imunizare

Alexandru Rafila, declarație suprarealistă. Câte vaccinuri trebuie făcute zilnic pentru a atinge obiectivul de imunizare
Senatorul PSD Alexandru Rafila susține că numărul de vaccinuri care se fac în fiecare zi trebuie să crească considerabil pentru ca obiectivul de imunizare a aproximativ 10 milioane de români să fie atins.

Reprezentantul României la OMS, prof. Alexandru Rafila, a declarat că numărul de vaccinuri efectuate în fiecare zi ar trebui să fie de 100,000 de mii pentru ca obiectivul de imunizare a 70% din populație să fie atins până în toamna anului curent.

Prof. Alexandru Rafila mai susține că informarea este cheia succesului campaniei de vaccinare, iar medicii de familie trebuie să fie mult mai bine pregătiți pentru a oferi toate informațiile necesare.

„Și nu ne referim neapărat la persoane cu boli cronice, ne referim și la persoane care nu se încadrează în categoriile prioritare, deci restul de 5-6 milioane de persoane, care nu sunt prioritare. Noi avem peste 6 milioane de „prioritari”, cei din categoria a treia sunt mai puțini deja decât cei de categoria a doua și depinde foarte mult aderența la vaccinare de informațiile pe care le pot accesa și atenție, nu numai pe internet. Mediul rural și în special persoanele vârstnice nu accesează aceste forme de informare și se adresează autorităților locale, medicului de familie, asistentei medicale din cabinetul medicului de familie și ei trebuie să fie vectorii. Efortul de educare și de mobilizare al lor cred că este cheia succesului”, a punctat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila cere creșterea numărului de vaccinuri efectuate zilnic. Ce se întâmplă în cazul școlilor

„Va avea deschiderea școlilor succes? Da, dacă pregătim personalul, îl evaluăm și el poate să fie pregătit să desfășoare activitate în condiții corespunzătoare. Este exact același lucru superpozabil și pentru vaccinare”, a conchis Alexandru Rafila.

Câte persoane s-au vaccinat până acum în România

Potrivit datelor comunicate de autoritățile în domeniu, luni, 25 ianuarie, până la ora 17:00, se administraseră 38.346 de doze de vaccin, dintre care în cazul a 26.438 de persoane a fost vorba despre prima doză, iar 11.908 persoane au fost vaccinate cu a doua doză.

Din 27 decembrie 2020, de când a început campania de vaccinare în România, au fost administrate în total 484.631 de doze de vaccin la un număr de 459.567 persoane (434.503 persoane vaccinate cu 1 doză și 25.064 persoane vaccinate cu 2 doze).

Citește și: Date oficiale de la CNCAV. Număr impresionant al persoanelor care s-au programat pentru vaccinare în 10 zile

 

 

 


Accesează: