Evenimentul Zilei > Social > Avem cote și la vaccinare! Țările UE au „plan” la imunizare. Ordin de la Bruxelles
Avem cote și la vaccinare! Țările UE au „plan” la imunizare. Ordin de la Bruxelles

Avem cote și la vaccinare! Țările UE au „plan” la imunizare. Ordin de la Bruxelles

LIderii Uniunii Europene au făcut un apel către cele 27 de țări membre să vaccineze majoritatea persoanelor adulte până la sfârșitul lunii august,

Țările UE au “plan” la vaccinare. Bruxellesul a cerut țărilor membre să „accelereze” procesul. Trebuie imunizați cel puțin 70% dintre adulți până la sfârșitul lunii august. În ceea ce privește persoanele vârstnice (peste 80 de ani) și pe cei care lucrează în domeniul sănătății, procentul trebuie să atingă 80%. Asta până în luna martie.

Țările UE au “plan” la vaccinare

„Procesul de vaccinare trebuie accelerat”, a îndemnat comisarul  pentru sănătate,  Este răspunsul UE la criticile că vaccinarea demarat lent în cele 27 de țări ale UE,  comparativ cu Marea Britanie, SUA și Israel.


Istoria secretă. Profeția unui KGB-ist. Victoria postumă a URSS împotriva Occidentului


Vicepreședintele Comisiei a declarat că este încrezător că „până la sfârșitul primului trimestru, Europa va avea o cantitate impresionantă de doze, Acestea vor putea fi împărțite în întreaga UE”. Vicepreședintele CE a declarat că  Bruxellesul lucrează cu statele membre pentru a pune în funcțiune sistemul certificatelor de vaccinare.

„Avem nevoie de certificate de vaccinare care să înregistreze în mod clar istoricul vaccinărilor fiecărei persoane pentru a asigura o monitorizare medicală adecvată”, a spus el.

„O abordare comună a UE a certificatelor (…) ar deschide, de asemenea, ușa către alte utilizări pentru a contribui la ridicarea restricțiilor”.

Țările UE au “plan” la vaccinare, dar și la noile tulpini

Dată fiind apariția unor tulpini de SARS-Cov-2 mai contagioase, Comisia  solicită creșterea secvențierii la cel puțin 5-10% din rezultatele pozitive,


Gates dă marea lovitură! Se face stăpân pe America


„În acest moment, multe țări europene testează mai puțin de 1% din eșantioane, ceea ce este mult prea puțin  ”.

UE a semnat deja șase contracte cu grupuri farmaceutice și continuă discuțiile cu alte două laboratoare.UE ar putea obține până la 2,5 miliarde de doze.

Doar vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna au primit până acum undă verde de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Autoritatea d europeană va analiza și vaccinul AstraZeneca până la sfârșitul lunii.

Primele două vaccinuri autorizate acoperă 80% din populația europeană (450 de milioane de locuitori), potrivit Comisiei. Pandemia a făcut până acum 400.000 de victimeîn UE, notează lequotidiene.lu.

La ce folosesc criptomonedele?  Pot cumpăra orice, inclusiv moartea

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.