Fosului lider PSD, Liviu Dragnea, i-au fost încălcate, în 2019, drepturile la sănătate și apărare. Decizia a fost luată de căte Judecătoria Sectorului 5.

„Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova , împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021″, se arată în textul hotărârii de luni.

Aflat după gratii, Liviu Dragnea ar putea fi  eliberat pe 19 mai. Atunci, Tribunalul București va soluționa contestația depusă de Liviu Dragnea împotriva sentinței judecătoarei Mirela Mădălina Știrbu de la Judecătoria Sectorului 5. Magistratul care i-a respins eliberarea condiționată.

Cine judecă contestația depusă de Liviu Dragnea în privința eliberării

Cauza va fi judecată de la Tribunalul București va fi judecată de Ciprian Purice și Claudiu Corobană. Liviu Dragnea se află după gratii de doi ani, de doi ani, după ce a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, decisă de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Explicațiile oferite de avocata fostului președinte al PSD

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a vorbit despre situația clientului ei. Liviu Dragnea a făcut două treimi din pedeapsa cerută de lege, îndeplinind în același timp și celelalte condiții prevăzute de lege.

„Ceea ce pot să va spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condițiilor legale pentru aplicarea dispoziției legale în acest sens (respectiv a liberarii condiționate), ceea ce înseamnă că dansul a îndeplinit fractia aceea de două treimi, din care evident s-au scăzut zilele de muncă-câștig. Și, bineînțeles, a îndeplinit toate toate celelalte condiții care sunt cumulativ prevăzute de lege.

Important este însă totodată să va mai spun și următorul lucru – și anume: faptul că dansul dacă ar fi fost lăsat să iasă la muncă în toată această perioada, respectiv din dată de 29 iunie anul trecut până anul acesta, spre jumătatea lunii februarie, ar fi putut aplică pentru această liberare condiționată încă din februarie”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea.