Evenimentul Zilei > Justitie > Binomul SRI – DNA s-a împiedicat la Tribunalul București. „Probe” dintr-un dosar greu, anulate
Binomul SRI – DNA s-a împiedicat la Tribunalul București. „Probe” dintr-un dosar greu, anulate

Binomul SRI – DNA s-a împiedicat la Tribunalul București. „Probe” dintr-un dosar greu, anulate

Din dosarul în care compania feroviară privată Regiotrans este judecată pentru că ar fi primit subvenții ilegale de la stat în valoare de 54 de milioane de euro, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a anulat mai multe probe – interceptări, date privind tranzacţii financiare, expertize judiciare.

Binomul SRI – DNA s-a împiedicat la Tribunalul București. Decizia nu este una definitivă. Procurorii DNA au un termen de 5 zile să spună dacă acceptă decizia de excludere a probelor şi menţin dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cazului la parchet. Procurorii pot face apel apoi la judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte.

Lovitură pentru binomul SRI-DNA

Judecătoarea Daria Isabela Miheţ nu a motivat încă de ce a exclus zeci de interceptări din 2009 şi 2010.  Surse din justiție afirmă că cel mai probabil, a aplicat deciziile CCR privind presupusa neconstituţionalitate a binomului SRI-DNA. La acea dată, SRI ajuta DNA să pună în aplicare mandatele de supraveghere tehnică. Judecătoarea a eliminat şi datele privind tranzacţiile financiare şi o parte a expertizei judiciare.

Compania feroviară privată Regiotrans este judecată pentru că, între 2009 și 2015, ar fi beneficiat de subvenții ilegale de la stat în valoare de 54 de milioane de euro. Alături de companie, a fost deferit justiției și unul dintre acționari, Iorgu Ganea.

Prieten și coleg de facultate cu Liviu Dragnea

În cazul celuilalt acționar de la Regiotrans, Costel Comana, procesul penal a încetat pentru că omul de afaceri s-a sinucis în toaleta unui avion pe ruta Brazilia-Costa Rica, pe 25 februarie 2015, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva lui. Potrivit riseproject.ro, Costel Comana a fost unul dintre prietenii buni ai lui Liviu Dragnea fiind si foști colegi de facultate. Fostul lider PSD își petrecea vacanțele în Casa Grande din Fortalezza, Brazilia.

La sfârşitul lunii februarie 2015, Costel Comana, unul dintre fondatorii companiei Regiotrans, a fost găsit mort într-un avion cu destinaţia Costa Rica. Oficial, se afla în vacanţă cu prietena sa, dar autorităţile locale aflaseră că milionarul român călătorea des în Costa Rica.

Omul de afaceri s-a aflat pe locul 166 în topul milionarilor din România. El era proprietarul a trei companii din domeniul feroviar şi deţinea mai multe proprietăţi imobiliare.

În august anul trecut, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a vândut la licitație mai multe locomotive și vagoane Regiotrans, aflate sub sechestru în dosar, scrie g4media.ro.