Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cine sunt judecătorii care vor decide soarta lui Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD află dacă va ieși de după gratii
Cine sunt judecătorii care vor decide soarta lui Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD află dacă va ieși de după gratii

Cine sunt judecătorii care vor decide soarta lui Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD află dacă va ieși de după gratii

Liviu Dragnea speră să aibă câștig de cauză, la Tribunalul București, săptămâna viitoare, și să iasă din pușcărie, acolo unde a stat doi ani, după condamnarea primită.

O nouă zi pentru Liviu Dragnea, fost președinte al PSD. Aflat după gratii, el ar putea să fie eliberat peste o săptămână, la data de 19 mai. Atunci, Tribunalul București va soluționa contestația depusă de Liviu Dragnea împotriva sentinței judecătoarei Mirela Mădălina Știrbu de la Judecătoria Sectorului 5. Magistratul care i-a respins eliberarea condiționată.

Cine judecă contestația depusă de Liviu Dragnea în privința eliberării

Cauza va fi judecată de la Tribunalul București va fi judecată de Ciprian Purice și Claudiu Corobană. Liviu Dragnea se află după gratii de doi ani, de doi ani, după ce a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, decisă de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Judecătorii care vor decide ce se va întâmpla cu fostul președinte al PSD „nu au însă niciun motiv pentru a respinge eliberarea lui Liviu Dragnea, mai ales că inclusiv Penitenciarul Rahova, prin Comisia pentru liberare condiționată, a constatat în 21 aprilie 2021 că fostul lider PSD îndeplinește toate condițiile pentru a fi pus în libertate”, precizează luju.ro.

Explicațiile oferite de avocata fostului președinte al PSD

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a vorbit despre situația clientului ei, în urmă cu câteva săptămâni. Liviu Dragnea a făcut două treimi din pedeapsa cerută de lege, îndeplinind în același timp și celelalte condiții prevăzute de lege.

„Ceea ce pot să va spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condițiilor legale pentru aplicarea dispoziției legale în acest sens (respectiv a liberarii condiționate), ceea ce înseamnă că dansul a îndeplinit fractia aceea de două treimi, din care evident s-au scăzut zilele de muncă-câștig. Și, bineînțeles, a îndeplinit toate toate celelalte condiții care sunt cumulativ prevăzute de lege.

Important este însă totodată să va mai spun și următorul lucru – și anume: faptul că dansul dacă ar fi fost lăsat să iasă la muncă în toată această perioada, respectiv din dată de 29 iunie anul trecut până anul acesta, spre jumătatea lunii februarie, ar fi putut aplică pentru această liberare condiționată încă din februarie”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea, conform sursei citate.